Jouluinen riistafilee - Reseptit - Ilta-Sanomat

Jouluinen riistafilee

Hirven ulkofilee kannattaa jättää roseeksi sisältä, niin se pysyy mehevänä pöytään asti.

21.12.2012 10:54
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 vrk
Energia259 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    hirven- tai poron ulkofileetä

  • resepti onnistuu myös naudan ulkofileestä

  • 2

    appelsiinin raastettu kuori

  • 3 tl

    kanelia

  • voita paistamiseen

  • Lopuksi:

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Hiero appelsiini ja kaneli lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden. Ota liha huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen paistamista.

  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paista filee voissa ja työnnä lihan lämpömittari paksuimpaan kohtaan. Nosta liha uunivuokaan ja kypsennä sitä, kunnes lämpömittari näyttää noin 54 astetta (noin 20 minuuttia). Paistoaika riippuu lihan paksuudesta.

  3. Irrota mittari ja suolaa ja pippuroi liha. Kääri se hetkeksi folioon vetäytymään ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit