Jouluinen riistafilee

Hirven ulkofilee kannattaa jättää roseeksi sisältä, niin se pysyy mehevänä pöytään asti.
  • 1 vrk
  • 4 annosta
  • 259 kcal / annos

Ainekset

800 g
hirven- tai poron ulkofileetä
resepti onnistuu myös naudan ulkofileestä
2
appelsiinin raastettu kuori
3 tl
kanelia
voita paistamiseen
Lopuksi:
suolaa
mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Hiero appelsiini ja kaneli lihan pintaan. Anna maustua
    jääkaapissa vuorokauden. Ota liha huoneenlämpöön 2-3
    tuntia ennen paistamista.

  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paista filee voissa ja
    työnnä lihan lämpömittari paksuimpaan kohtaan.

    Nosta liha uunivuokaan ja kypsennä sitä, kunnes lämpömittari näyttää noin 54 astetta (noin 20 minuuttia). Paistoaika riippuu lihan paksuudesta.

  3. Irrota mittari ja suolaa ja pippuroi liha. Kääri se hetkeksi folioon vetäytymään ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää