Lihakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lihakeitto

Lihakeiton herkullisuuden salaisuus on pitkään kypsynyt murea liha.

27.12.2012 10:45
Määrä4 annosta
Valmistusaika2-4 t
Energia412 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    keittolihaa luineen

  • 1 ½ l

    vettä

  • 2 tl

    suolaa

  • 1

    laakerinlehti

  • 5

    maustepippuria

  • 1

    sipuli

  • 3

    porkkanaa

  • 250 g

    lanttua

  • 1

    palsternakka

  • 6-8

    keskikokoista kiinteää perunaa

  • pala

    purjoa

  • suolaa

  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo liha kylmässä vedessä. Nosta kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna vesi vähitellen kiehuvaksi ja kuori pois samalla pinnalle syntyvää vaahtoa. Lisää suola, laakerinlehti ja pippurit sekä kuorittu ja paloiteltu sipuli. Keitä lihaa hiljalleen 2-4 tuntia tai pidempään riippuen lihapalojen koosta. Mitä pidempään annat lihan kiehua, sitä mureampaa siitä tulee. Kuutioi juurekset. Nosta lihapalat liemestä ja kuutioi ne. Lisää palat takaisin liemeen. Lisää liemeen porkkanat, sitten lanttu ja palsternakka. Lisää vähän myöhemmin perunalohkot. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää lopuksi hienonnettu purjo. Mausta suolalla ja hienonnetulla persiljalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit