Reseptit

Joulukinkun tai -kalkkunan jämät korealaisittain

Tomi Björckin jämäkinkku maustetaan soijalla, inkiväärillä ja seesaminsiemenillä.
  • 10 min.
  • 4 annosta

Ainekset

n. 600 g
joulukinkkua tai kalkkunaa
suolaa
öljyä paistamiseen
½ dl
vähäsuolaista soijaa
½ dl
sokeria
1 dl
mirin-riisiviinietikkaa
5 rkl
inkivääriä siivuina
5 rkl
valkosipulia siivuina
1 rkl
kevätsipulia
2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
Päälle:
koristeeksi chiliä ja korianteria
tarjolle riisiä

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä kaikki nestemäiset aineet, kiehauta ja ota sivuun. Lisää muut aineet joukkoon ja kiehauta vielä kerran, niin kastike on valmis.
  2. Annostele kastike kinkun tai kalkkunan päälle ja tarjoile annos
    esimerkiksi riisin kera. Koristele korianterilla ja punaisella
    chilillä.

Kommentit

    Näytä lisää