Karamellisoitua possua joulukinkusta

Valmista joulukinkun jämistä aasialaista karamellisoitua possua Tomi Björckin reseptillä.
  • 1 t
  • 4 pientä annosta

Ainekset

400 g
kinkun jämiä
2 l
kasvisöljyä friteeraamiseen
Karamellikastike:
2 dl
lihalientä
2 rkl
soijaa
2 rkl
osterikastiketta
1 ½ dl
palmusokeria
Päälle:
4 rkl
riisiviinietikkaa
1
punainen chili
4 rkl
rapeaa sipulia
suolaa ja pippuria
korianteria

Valmistusohjeet

  1. Paloittele possu arpanopan kokoisiksi paloiksi. Lämmitä öljy
    175 asteeseen kattilassa tai wokissa.

    Friteeraa possunpaloja noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
  2. Kiehauta kaikki karamellin nesteet ja lisää palmusokeri. Redusoi eli keitä aineita kasaan, kunnes ne ovat karamellia. Yhdistä rapea possu ja karamelli kulhossa.

    Mausta annos riisiviinietikalla, chilillä ja rapealla sipulilla. Voit
    koristella vielä korianterin lehdillä.


    Hävitä friteerausöljy sekajätteen joukossa. Älä kaada sitä viemäriin.

Kommentit

    Näytä lisää