Karamellisoitua possua joulukinkusta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Karamellisoitua possua joulukinkusta

Valmista joulukinkun jämistä aasialaista karamellisoitua possua Tomi Björckin reseptillä.

27.12.2012 11:43
Määrä4 pientä annosta
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • 400 g

    kinkun jämiä

  • 2 l

    kasvisöljyä friteeraamiseen

  • Karamellikastike:

  • 2 dl

    lihalientä

  • 2 rkl

    soijaa

  • 2 rkl

    osterikastiketta

  • 1 ½ dl

    palmusokeria

  • Päälle:

  • 4 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 1

    punainen chili

  • 4 rkl

    rapeaa sipulia

  • suolaa ja pippuria

  • korianteria

Valmistusohjeet

  1. Paloittele possu arpanopan kokoisiksi paloiksi. Lämmitä öljy 175 asteeseen kattilassa tai wokissa. Friteeraa possunpaloja noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

  2. Kiehauta kaikki karamellin nesteet ja lisää palmusokeri. Redusoi eli keitä aineita kasaan, kunnes ne ovat karamellia. Yhdistä rapea possu ja karamelli kulhossa. Mausta annos riisiviinietikalla, chilillä ja rapealla sipulilla. Voit koristella vielä korianterin lehdillä. Hävitä friteerausöljy sekajätteen joukossa. Älä kaada sitä viemäriin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit