Bombe Alaska eli jäätelöyllätys uunimarengissa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bombe Alaska eli jäätelöyllätys uunimarengissa

Valmista pakastemarjoista Tomi Björckin ohjeella uunimarenkia. Tämän ohjeen valmistukseen tarvitset keittiövaakaa.

27.12.2012 11:49
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • <b>Leivospohja:</b>

  • 150 g

    sokeria

  • 150 g

    pehmeää voita

  • 150 g

    mantelirouhetta

  • 20 g

    vehnäjauhoa

  • 6

    kananmunaa

  • <b>Marenki:</b>

  • 150 g

    valkuaista

  • 150 g

    tomusokeria

  • 150 g

    sokeria

  • ½

    vaniljatanko

  • <b>Lisäksi:</b>

  • hilloa tai kinuskia

  • marjoja tai luumuja

  • jäätelöä

  • pipareita

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri koneella vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon, jatka vaahdottamista. Pysäytä kone ja yhdistä kuivat aineet joukkoon käsin sekoittaen. Annostele paistomuotteihin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Voit käyttää myös valmista kakkupohjaa halutessasi.

  2. Tee sitten marenki. Vatkaa valkuaiset ja tavallinen sokeri hiljalleen kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa nyt kunnolla, kunnes lopputulos on tiukkaa marenkia.

  3. Lopuksi kokoamisvaihe: Laita leivospohja uunipellille, voitele pohja hillolla tai kinuskilla ja asettele päälle marjoja tai luumuja. Leikkaa jäätelöä ja murskaa pipareita päälle. Verhoile kakku umpeen marengilla, jotta jäätelö ei sula vaan muodostaa marengin avulla rapean kuoren uunissa. Paista kokonaisuutta uunissa 175-200 asteessa noin 20 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit