Lasagne

Lasagne on parasta, kun se saa vetäytyä uunista oton jälkeen rauhassa. Maltti on valttia!
  • 1 ½ t
  • 6 annosta
  • 579 kcal / annos

Ainekset

12
lasagne-pastalevyä
Jauhelihakastike:
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
400 g
jauhelihaa
400 g
tomaattimurskaa
1 rkl
pizzamausteseosta tai basilikaa, oreganoa ja timjamia
suolaa maun mukaan
Juustokastike:
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
1 l
täysmaitoa
150 g
juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kasarissa öljyssä.

    Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää tomaattimurska
    ja mausteet. Anna kiehua juustokastikkeen valmistuksen
    ajan.
  2. Kuumenna voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kuullota, mutta älä ruskista. Lisää maito pikkuhiljaa samalla hyvin sekoittaen.

    Anna kiehua koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia. Lisää kastikkeeseen melkein kaikki juustoraaste ja suola.
  3. Kokoa lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.

    Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

    Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää