Lasagne - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lasagne

Lasagne on parasta, kun se saa vetäytyä uunista oton jälkeen rauhassa. Maltti on valttia!

2.1.2013 12:35
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 ½ t
Energia579 kcal / annos

Ainekset

  • 12

    lasagne-pastalevyä

  • <b>Jauhelihakastike:</b>

  • 2

    sipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    öljyä

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 400 g

    tomaattimurskaa

  • 1 rkl

    pizzamausteseosta tai basilikaa, oreganoa ja timjamia

  • suolaa maun mukaan

  • <b>Juustokastike:</b>

  • 2 rkl

    voita

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1 l

    täysmaitoa

  • 150 g

    juustoraastetta

  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kasarissa öljyssä. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua juustokastikkeen valmistuksen ajan.

  2. Kuumenna voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kuullota, mutta älä ruskista. Lisää maito pikkuhiljaa samalla hyvin sekoittaen. Anna kiehua koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia. Lisää kastikkeeseen melkein kaikki juustoraaste ja suola.

  3. Kokoa lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi juustokastiketta. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit