Tom yum -keitto tuoreista mausteista - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tom yum -keitto tuoreista mausteista

Tom yum -liemen valmistaminen onnistuu helposti muutamalla aineella. Kiireinen kokki käyttää valmista tom yum -tahnaa.

4.1.2013 12:01
Määrä4-5 annosta
Valmistusaika45 min.

Ainekset

  • <b>Liemi:</b>

  • 2

    limetin mehu ja suikaloitu kuori

  • 3

    sitruunaruohotankoa palasina

  • pala galangajuurta suikaloituna

  • 1 ½ l

    kasvislientä

  • <b>Keiton ainekset:</b>

  • 500 g

    jättikatkaravunpyrstöjä

  • 200 g

    siitakesieniä

  • 10

    kirsikkatomaattia puolitettuna

  • 3-4

    thaichiliä halkaistuna tai hienonnettuna

  • 1 rkl

    palmusokeria

  • 6 rkl

    kalakastiketta

  • nippu hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Murskaa huhmareessa limetin kuorta, sitruunaruohotangon paloja, galangajuurta ja inkivääriä vähän. Laita kattilaan kasvisliemi ja murskatut mausteet. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia ja siivilöi liemi.

  2. Lisää keiton ainekset liemen joukkoon ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää mausteita maun mukaan. Tarjoile lisänä halutessasi riisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit