Reseptit

Tom yum -keitto tuoreista mausteista

Tom yum -liemen valmistaminen onnistuu helposti muutamalla aineella. Kiireinen kokki käyttää valmista tom yum -tahnaa.
  • 45 min.
  • 4-5 annosta

Ainekset

Liemi:
2
limetin mehu ja suikaloitu kuori
3
sitruunaruohotankoa palasina
pala galangajuurta suikaloituna
1 ½ l
kasvislientä
Keiton ainekset:
500 g
jättikatkaravunpyrstöjä
200 g
siitakesieniä
10
kirsikkatomaattia puolitettuna
3-4
thaichiliä halkaistuna tai hienonnettuna
1 rkl
palmusokeria
6 rkl
kalakastiketta
nippu hienonnettua tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Murskaa huhmareessa limetin kuorta, sitruunaruohotangon paloja, galangajuurta ja inkivääriä vähän. Laita kattilaan kasvisliemi ja murskatut mausteet. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia ja siivilöi liemi.
  2. Lisää keiton ainekset liemen joukkoon ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää mausteita maun mukaan. Tarjoile lisänä halutessasi riisiä.

Kommentit

    Näytä lisää