Possukroketit ja jalapenosalsaa

Tomi Björckin reseptissä tulinen jalopenosalsa komppaa kivasti possukroketteja.
  • 4 t
  • 4 hengelle

Ainekset

Possukroketit:
200 g
serrano- tai ilmakuivattua kinkkua
4 rkl
oliiviöljyä
100 g
voita
100 g
jauhoja
1 l
täysmaitoa
½ tl
muskottipähkinäjauhetta
3
kananmunaa
250 g
korppujauhoa
suolaa ja pippuria
1 l
öljyä uppopaistamiseen
Jalapenosalsa:
2
kaltattua tomaattia (katso ohjeesta miten tehdään)
4
jalapenoa
½
punasipuli
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
1 dl
oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Valmistusohjeet

  1. Kroketit:
    Leikkaa kinkku pieniksi palasiksi ja paista kasarissa oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää voi ja jauhot ja kuullota minuutin ajan, jotta jauhot kypsyvät.

    Lisää maito ja kiehauta. Keitä seosta, kunnes se on
    muhevan paksuista eli noin 10-15 minuuttia.
    Mausta suolalla ja pippurilla. Laita massa jääkaappiin kolmeksi tunniksi, kunnes se on jähmettynyt.

    Sekoita munat laakeassa kulhossa. Lusikoi krokettimassasta palloja ja pyöräytä niitä ensin munamassassa, sitten korppujauhoissa.

    Uppopaista kroketteja muutama kerrallaan 180-asteisessa öljyssä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  2. Jalapenosalsa:
    Kalttaa tomaatit vedessä, jotta saat kuoret pois. Ota sisuksetkin pois ja kuutioi tomaatinliha. Kuutioi myös punasipuli ja jalapenot aivan pieneksi.

    Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja mausta. Anna maustua jääkaapissa 10 minuuttia.


    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää