Crema catalana

Tarjoile Tomi Björckin tapaan crema catalana appelsiinisorbetin tai -jäätelön kanssa.
  • 5 t
  • 8 annosta

Ainekset

7 dl
kermaa
1 dl
maitoa
1
kanelitanko
1
appelsiinin kuori raastettuna
200 g
keltuaisia
60 g
sokeria
40 g
fariinisokeria
tarjoiluun:
appelsiinisorbettia tai - jäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta maito, kerma ja kanelitanko, mutta älä keitä. Lisää
    raastettu appelsiinin kuori. Vatkaa keltuaiset ja sokeri tasaiseksi massaksi. Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin. Anna maustua 20 minuuttia. Annostele massa keraamisiin
    astioihin.

  2. Paista uunissa 95 asteessa noin kaksi tuntia tai kunnes massa on hyytynyt. Jäähdytä jääkaapissa.

    Kuorruta lopuksi pinta sokerilla ja polta ”tohottimella” eli käsikäyttöisellä kaasupolttimella.

    Tarjoile annos appelsiinisorbetin tai -jäätelön kera.


    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää