Merguez-makkaraa, dippejä ja pitaleipää - Reseptit - Ilta-Sanomat

Merguez-makkaraa, dippejä ja pitaleipää

Tomi Björckin kotitekoisen makkaran kanssa maistuu pitaleipä ja erilaiset dippikastikkeet.

4.1.2013 12:52
Määrä4 hengelle
Valmistusaika3 tuntia

Ainekset

  • <b>Merguez-makkara:</b>

  • 850 g

    lampaanjauhelihaa

  • 150 g

    silavaa tai pekonia

  • 2 rkl

    paprikajauhetta

  • 1 tl

    mustapippuria

  • 1 rkl

    kanelia

  • 2 rkl

    harissaa tai chilitahnaa

  • 1 tl

    fenkolin siemeniä jauhettuna

  • 1 rkl

    jauhettua jeeraa eli juustokuminaa

  • 1 nippu

    korianteria hienonnettuna

  • 6

    valkosipulinkynttä murskana

  • 3 rkl

    suolaa

  • 3 rkl

    hunajaa

  • lampaansuolia

  • <b>Harissamajoneesi:</b>

  • 2 dl

    valmista majoneesia

  • 2 rkl

    harissaa tai chilitahnaa

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • 1 rkl

    hienonnettua korianteria

  • pippuria myllystä

  • <b>Avokadotahna:</b>

  • 2

    kypsää avokadoa

  • 2 rkl

    ranskankermaa

  • 2 rkl

    jogurttia

  • sitruunamehua

  • suolaa

  • <b>Pitaleipä:</b>

  • 450 g

    vehnäjauhoja

  • 15 g

    hiivaa

  • 8 g

    suolaa

  • 2 ½ dl

    vettä

  • 25 g

    oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. MAKKARA: Sekoita jauheliha ja silava sekaisin, mittaa kaikki makuaineet joukkoon ja sekoita massa erittäin hyvin. Pursota massa makkarakoneen tai pursotinpussin kanssa suoleen. Paista pannulla tai uunissa kypsäksi noin 10 minuuttia.

  2. HARISSAMAJONEESI: Sekoita kulhossa ainekset hyvin ja laita muutamaksi minuutiksi kylmään maustumaan.

  3. AVOKADOTAHNA: Poista avokadosta kuoret ja laita se yleiskoneeseen. Lisää joukkoon sitruunamehua, jogurtti ja ranskankerma. Aja pyreeksi ja mausta suolalla.

  4. PITALEIPÄTAIKINA: Mittaa ainekset digivaa’alla, jotta mittasuhteet ovat varmasti oikeat. Sekoita hiiva veteen, lisää vehnäjauhot ja anna vetäytyä hetki. Lisää oliiviöljy ja sekoita hyvin, kunnes taikina on elastista. Anna vetäytyä tunnin ajan, jaa taikina 8-10 yhtä suureen osaan ja muotoile ne palloiksi. Kauli pallot lättäniksi kakuiksi ja anna kohota 45 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Paista kohonneita leipiä kuumalla uunipellillä ilman leivinpaperia noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit