Merguez-makkaraa, dippejä ja pitaleipää

Tomi Björckin kotitekoisen makkaran kanssa maistuu pitaleipä ja erilaiset dippikastikkeet.
  • 3 tuntia
  • 4 hengelle

Ainekset

Merguez-makkara:
850 g
lampaanjauhelihaa
150 g
silavaa tai pekonia
2 rkl
paprikajauhetta
1 tl
mustapippuria
1 rkl
kanelia
2 rkl
harissaa tai chilitahnaa
1 tl
fenkolin siemeniä jauhettuna
1 rkl
jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
1 nippu
korianteria hienonnettuna
6
valkosipulinkynttä murskana
3 rkl
suolaa
3 rkl
hunajaa
lampaansuolia
Harissamajoneesi:
2 dl
valmista majoneesia
2 rkl
harissaa tai chilitahnaa
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hienonnettua korianteria
pippuria myllystä
Avokadotahna:
2
kypsää avokadoa
2 rkl
ranskankermaa
2 rkl
jogurttia
sitruunamehua
suolaa
Pitaleipä:
450 g
vehnäjauhoja
15 g
hiivaa
8 g
suolaa
2 ½ dl
vettä
25 g
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. MAKKARA:
    Sekoita jauheliha ja silava sekaisin, mittaa kaikki makuaineet
    joukkoon ja sekoita massa erittäin hyvin. Pursota massa makkarakoneen tai pursotinpussin kanssa suoleen. Paista pannulla tai uunissa kypsäksi noin 10 minuuttia.
  2. HARISSAMAJONEESI:
    Sekoita kulhossa ainekset hyvin ja laita muutamaksi minuutiksi kylmään maustumaan.
  3. AVOKADOTAHNA:
    Poista avokadosta kuoret ja laita se yleiskoneeseen. Lisää joukkoon sitruunamehua, jogurtti ja ranskankerma. Aja pyreeksi ja mausta suolalla.
  4. PITALEIPÄTAIKINA:
    Mittaa ainekset digivaa’alla, jotta mittasuhteet ovat varmasti oikeat. Sekoita hiiva veteen, lisää vehnäjauhot ja anna vetäytyä hetki. Lisää oliiviöljy ja sekoita hyvin,
    kunnes taikina on elastista.

    Anna vetäytyä tunnin ajan, jaa taikina 8-10 yhtä suureen osaan ja muotoile ne palloiksi. Kauli pallot lättäniksi kakuiksi ja anna kohota 45 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen.

    Paista kohonneita leipiä kuumalla uunipellillä ilman leivinpaperia noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää