Quorn-lasagne (ilman jauhelihaa)

Quorn-tuotteet ovat lihattomia ja soijattomia, ja ne sisältävät korkealaatuista proteiinia ja kuitua sekä vähän rasvaa. Tässä reseptissä on käytetty jauhelihan korvikkeena quorn-rouhetta.
  • 2 t
  • 8 annosta
  • 375 kcal / annos

Ainekset

12
lasagnelevyä
Kastike:
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
300 g
quorn-rouhetta
500 g
tomaattimurskaa
2 tl
yrttimausteseosta
suolaa
Juustokastike:
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoa
1 l
maitoa
150 g
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää jäinen quorn-rouhe ja paista, kunnes se on sulanut.

    Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua kannen alla vartin verran.

  2. Kuumenna rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa, mutta älä ruskista.

    Lisää maito hyvin sekoittaen. Anna kiehua sekoitellen viisi minuuttia. Lisää 2/3 juustoraasteesta ja ripaus suolaa.

  3. Kokoa vuokaan kerroksittain kastiketta, lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Ripottele päällimmäisen juustokastikkeen
    pinnalle loppu juustoraaste.

  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
    Anna vetäytyä vartti folion alla ennen tarjoilua.

    Quorn-tuotteita löytyy hyvin varustettujen markettien pakastealtaasta.

Kommentit

    Näytä lisää