Vihreä gazpacho ja tomatillosalsaravut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vihreä gazpacho ja tomatillosalsaravut

Gazpachokeitto on maukas ja sopii laihduttajankin lautaselle. Tomi Björckin reseptissä se tarjoillaan tomatillojen kanssa.

11.1.2013 12:09
Määrä4 annosta

Ainekset

  • Gazpachokeitto:

  • 1

    vihreä paprika

  • 1

    pieni kurkku

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1

    vihreä chili

  • 2 rkl

    viinietikkaa

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • ½ kg

    kypsiä vihreitä tomaatteja

  • suolaa

  • mustapippuria

  • sokeria

  • Tomatillosalsa:

  • 200 g

    tomatilloja (meksikolainen koisokasvi jota saa erikoisliikkeistä ja aasialaisista kaupoista)

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1

    punasipuli

  • 1

    sitruunan mehu

  • ½ pnt

    ruohosipulia

  • ½ pnt

    persiljaa

  • korianteria

  • suolaa, pippuria

  • 200 g

    katkarapuja

Valmistusohjeet

  1. Pilko vihannekset vähän pienemmiksi. Laita muut ainekset paitsi tomaatit tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Lisää lopuksi tomaatit ja aja vielä hetki. Jos haluat sileämmän lopputuloksen, paseeraa keitto siivilän läpi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

  2. Hienonna sipulit ja purista sitruunamehu päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia. Leikkaa tomatillot pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne sipuleiden, rapujen ja hienonnettujen yrttien kanssa. Mausta ja tarjoile gazpachon kanssa.

  3. Reseptit: Tomi Björck

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit