Vihreä gazpacho ja tomatillosalsaravut

Gazpachokeitto on maukas ja sopii laihduttajankin lautaselle. Tomi Björckin reseptissä se tarjoillaan tomatillojen kanssa.
  • 4 annosta

Ainekset

Gazpachokeitto:
1
vihreä paprika
1
pieni kurkku
1
valkosipulinkynsi
1
vihreä chili
2 rkl
viinietikkaa
½ dl
oliiviöljyä
½ kg
kypsiä vihreitä tomaatteja
suolaa
mustapippuria
sokeria
Tomatillosalsa:
200 g
tomatilloja (meksikolainen koisokasvi jota saa erikoisliikkeistä ja aasialaisista kaupoista)
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
1
sitruunan mehu
½ pnt
ruohosipulia
½ pnt
persiljaa
korianteria
suolaa, pippuria
200 g
katkarapuja

Valmistusohjeet

  1. Pilko vihannekset vähän pienemmiksi.

    Laita muut ainekset paitsi tomaatit tehosekoittimeen
    ja aja sileäksi tahnaksi. Lisää lopuksi tomaatit ja aja vielä
    hetki. Jos haluat sileämmän lopputuloksen, paseeraa keitto siivilän läpi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  2. Hienonna sipulit ja purista sitruunamehu päälle. Anna maustua
    noin 15 minuuttia. Leikkaa tomatillot pieniksi kuutioiksi. Sekoita
    ne sipuleiden, rapujen ja hienonnettujen yrttien kanssa.
    Mausta ja tarjoile gazpachon kanssa.
  3. Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää