Reseptit

Omena-kanelileivos

Huippukokki Tomi Björckin omena-kanelileivos hurmaa.
  • 4-6 annosta

Ainekset

Täyte:
3
omenaa
1 dl
sokeritonta omenamehua tai -siideriä
2 tl
maissijauhoja
2 tl
jauhettua kanelia
1
tähtianis
1
vaniljatanko
25 g
murskattuja saksan- ja hasselpähkinöitä
Pohja:
75 g
murskattuja saksan- tai hasselpähkinöitä
2 dl
täysjyväjauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
25 g
suolatonta voita
1
kananmuna
1 rkl
öljyä johon on sekoitettu vaniljatangon siemeniä
1 rkl
kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja pilko omenat sentin kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita maissijauhot mehuun vispilällä ja kiehauta.

    Lisää tähtianis, halkaistu vaniljatanko ja omenat ja hauduta,
    kunnes seos on paksua ”hilloa”.

    Ota vaniljatanko ja tähtianis pois ja lisää pähkinämurska joukkoon. Jätä jäähtymään.
  2. Sekoita pähkinät, jauhot, sokeri ja suola monitoimikoneella hyvin sekaisin. Lisää voi ja sekoita, kunnes seos on taikinamaista. Lisää öljyt ja kananmuna sekoittaen koneella.

    Jatka vielä sekoittamista, kunnes taikina on helposti muotoiltavaa. Voitele ja jauhota kakkuvuoka hyvin. Painele taikina pohjalle noin 1-2 sentin paksuiseksi kerrokseksi.

  3. Paina haarukalla muutamia reikiä ja esipaista pohjaa
    200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kaada päälle omenapähkinäseos ja paista uunissa vielä 20 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää