Lohi-simpukkamisokeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohi-simpukkamisokeitto

Misokeitosta on moneksi. Kokeile tätä huippukokki Tomi Björckin suosittelemaa kevyttä lohi-misokeittoa simpukoilla. Sopii laihduttajankin ruokavalioon.

11.1.2013 12:22
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 8 dl

    vettä

  • 1 rkl

    dashijauhetta

  • pala tuoretta inkivääriä

  • 2 rkl

    wakame-merilevää

  • 4 rkl

    misotahnaa

  • 400 g

    lohta

  • 200 g

    simpukoita

  • oliiviöljyä

  • valkoviiniä loraus

  • 1

    kevätsipuli

  • 250 g

    tofua

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta vesi ja lisää dashijauhe, raastettu inkivääri ja merilevä. Sekoita misotahna pieneen määrään keittoa ja lisää kattilaan.

  2. Leikkaa lohi noin 2 sentin kuutioiksi ja poista simpukankuorista ylimääräiset roskat. Freesaa simpukat laakeassa kattilassa oliiviöljyssä. Lisää tilkka valkoviiniä, misokeittoa ja raastettua inkivääriä antamaan makua simpukoille. Ota sivuun, kun simpukat ovat kypsiä.

  3. Kypsennä lohet suoraan keitossa miedolla lämmöllä niin, ettei kala kiehu. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja tofu 2 sentin kuutioiksi.

  4. Jaa lautasten pohjalle simpukat, tofut ja kevätsipuli, ja kaada kuuma misokeitto päälle. Resepti: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit