Lohi-simpukkamisokeitto

Misokeitosta on moneksi. Kokeile tätä huippukokki Tomi Björckin suosittelemaa kevyttä lohi-misokeittoa simpukoilla. Sopii laihduttajankin ruokavalioon.
  • 4 annosta

Ainekset

8 dl
vettä
1 rkl
dashijauhetta
pala tuoretta inkivääriä
2 rkl
wakame-merilevää
4 rkl
misotahnaa
400 g
lohta
200 g
simpukoita
oliiviöljyä
valkoviiniä loraus
1
kevätsipuli
250 g
tofua

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta vesi ja lisää dashijauhe, raastettu inkivääri ja merilevä.

    Sekoita misotahna pieneen määrään keittoa ja lisää kattilaan.
  2. Leikkaa lohi noin 2 sentin kuutioiksi ja poista simpukankuorista ylimääräiset roskat. Freesaa simpukat laakeassa kattilassa oliiviöljyssä.

    Lisää tilkka valkoviiniä, misokeittoa ja raastettua inkivääriä antamaan makua simpukoille. Ota sivuun, kun simpukat ovat kypsiä.
  3. Kypsennä lohet suoraan keitossa miedolla lämmöllä niin, ettei kala kiehu. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja tofu 2 sentin kuutioiksi.
  4. Jaa lautasten pohjalle simpukat, tofut ja kevätsipuli, ja kaada kuuma misokeitto päälle.


    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää