Suppilovahverokeitto

Sillloin kun ei ole tuoreita sieniä saatavilla, niin kuivatuista voi valmistaa myös maukkaan suppilovahverokeiton.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 210 kcal / annos

Ainekset

50 g
kuivattuja suppilovahveroita tai n. 500 g tuoreita sieniä
1 rkl
öljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 l
kasvislientä
2 dl
sienten liotusvettä
3 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
jauhettua viherpippuria (myös muut pippurit käyvät)
suolaa
200 g
sulatejuustoa
½ dl
hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Murskaa sienet ja liota niitä hetken aikaa 2 dl lämmintä vettä.

    Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää sienet ja kasvisliemi ja anna kiehua noin 10 minuuttia.

  2. Suurusta keitto sekoittamalla jauhot pieneen vesitilkkaan.
    Lisää suurus keiton joukkoon ja anna kiehua vielä 5
    minuuttia.

  3. Lisää mausteet ja sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Lisää persilja ja tarjoile ruisleivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää