Kanaviillokki - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kanaviillokki

Suosikki vai inhokki? Hyvin tehtynä kanaviillokki on loistava arkiruoka.

14.1.2013 11:44
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t 30 min
Energia726 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Kanaliemi:</b>

  • 1

    kokonainen kana

  • vettä keittämiseen

  • 1 rkl

    suolaa

  • 300 g

    juureksia esim. juuriselleriä, palsternakkaa ja porkkanaa

  • 2

    sipulia kuorineen

  • laakerinlehti

  • 2 tl

    kokonaisia valkopippureita

  • 2 tl

    kokonaisia maustepippureita

  • <b>Viillokki:</b>

  • 1

    kypsän kanan lihat irrotettuna luista

  • 10 g

    voita

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1-2 tl

    curryjauhetta

  • 4 dl

    kanan siivilöityä keitinlientä

  • (2 dl

    kermaa)

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  • <b>Tarjolle:</b>

  • keitettyä riisiä

  • mustaherukkahyytelöä

Valmistusohjeet

  1. Sulata kana jääkaapissa. Ota se sulamaan vuorokautta aikaisemmin. Huuhtele sulanut kana juoksevan veden alla ja siirrä se suureen kattilaan. Lisää joukkoon hyvin pestyt ja pilkotut vihannekset kuorineen mausteiden kanssa.

  2. Lisää kattilaan niin paljon vettä, että kana peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle muodostunutta vaahtoa pois. Keitä noin 1 ½ - 2 tuntia pienellä lämmöllä. Siivilöi liemi ja irrota lihat luista kanan vähän jäähdyttyä.

  3. Valmista viillokki. Sulata voi kasarissa tai kattilassa. Älä ruskista. Sekoita curry jauhoihin ja lisää kasariin. Kuullota voita ja jauhoja hetken aikaa, mutta älä ruskista. Lisää kanaliemi ja sekoita vispilällä koko ajan, ettei jauhoista jää paakkuja. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää halutessasi kerma, mausteet ja kananliha, joka on irrotettu luista. Kuumenna nopeasti. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit