Toast skagen

Tomi Björckin reseptissä toast skageniin käytetään laadukkaita katkarapuja ja itse tehtyä majoneesia. Siten varmistat laadukkaan lopputuloksen.
  • 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

Leipä:
1
pieni purkki laadukkaita katkarapuja
tilliä
1
sitruuna
1 dl
majoneesia (ohje alla)
suolaa ja pippuria
4
viipaletta paahtoleipää
kirkastettua voita paistamiseen
Majoneesi:
1
keltuainen
1 tl
sinappia
1 tl
viinietikkaa
2 tl
sitruunamehua
2 dl
neutraalin makuista ruokaöljyä
suolaa
Päälle:
muikunmätiä ja tuoretta tilliä

Valmistusohjeet

  1. Aloita majoneesista. Laita kulhoon keltuainen, sinappi, etikka ja sitruunamehu.

    Lisää öljy varovasti ohuena nauhana koko ajan vispilällä
    sekoittaen. Mausta suolalla.

  2. Leikkaa katkaravut rouheiksi paloiksi, hienonna tilli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki majoneesiin ja mausta vielä pippurilla.

  3. Paahda leivät kirkastetussa voissa pannulla rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Lisää skagen-massa leivälle ja koristele muikunmädillä ja tillillä.

    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää