Lohilasagne - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohilasagne

Kokeile tehdä lasagne vaihteeksi lohesta. Helppoa ja herkullista!

21.1.2013 12:57
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 ½ t
Energia381 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    punasipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    öljyä

  • 500 g

    yrttitomaattimurskaa

  • 150 g

    pakastepinaattia

  • suolaa, mustapippuria

  • 500 g

    kypsää lohta esim. lämminsavu- tai paistettua uunilohta

  • <b>Juustokastike:</b>

  • 2 rkl

    voita

  • 3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1 l

    maitoa

  • 150 g

    juustoraastetta

  • suolaa

  • ripaus muskottipähkinää

  • 12

    lasagnelevyä

  • <b>Pinnalle:</b>

  • juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää tomaattimurska, pakastepinaatti ja mausteet. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.

  2. Valmista juustokastike. Kuumenna rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa, mutta älä ruskista. Lisää maito hyvin sekoittaen. Anna kiehua sekoitellen viisi minuuttia. Lisää 2/3 juustoraasteesta ja ripaus suolaa sekä muskottipähkinää.

  3. Lusikoi vuoan pohjalle 1/3 tomaattikastikkeesta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Lusikoi lisää tomaattikastiketta ja ripottele päälle puolet pienitystä lohesta sekä 1/3 valkokastikkeesta. Levitä päälle lasagnelevyjä. Lusikoi loput tomaattikastikkeesta, lohesta sekä puolet jäljellä olevasta valkokastikkeesta. Levitä loput lasagnelevyt. Kaada loput valkokastikkeesta levyjen pinnalle ja ripottele juustoraastetta.

  4. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä puoli tuntia ennen tarjoamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit