Lohilasagne

Kokeile tehdä lasagne vaihteeksi lohesta. Helppoa ja herkullista!
  • 1 ½ t
  • 6 annosta
  • 381 kcal / annos

Ainekset

2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
500 g
yrttitomaattimurskaa
150 g
pakastepinaattia
suolaa, mustapippuria
500 g
kypsää lohta esim. lämminsavu- tai paistettua uunilohta
Juustokastike:
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
1 l
maitoa
150 g
juustoraastetta
suolaa
ripaus muskottipähkinää
12
lasagnelevyä
Pinnalle:
juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää tomaattimurska, pakastepinaatti ja mausteet. Hauduta kannen alla 10 minuuttia.
  2. Valmista juustokastike. Kuumenna rasva kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kuohahtaa, mutta älä ruskista.

    Lisää maito hyvin sekoittaen. Anna kiehua sekoitellen viisi minuuttia. Lisää 2/3 juustoraasteesta ja ripaus suolaa sekä muskottipähkinää.
  3. Lusikoi vuoan pohjalle 1/3 tomaattikastikkeesta ja levitä
    päälle lasagnelevyjä. Lusikoi lisää tomaattikastiketta ja ripottele päälle puolet pienitystä lohesta sekä 1/3 valkokastikkeesta. Levitä päälle lasagnelevyjä.

    Lusikoi loput tomaattikastikkeesta, lohesta sekä puolet
    jäljellä olevasta valkokastikkeesta. Levitä loput lasagnelevyt.

    Kaada loput valkokastikkeesta levyjen pinnalle ja ripottele
    juustoraastetta.
  4. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
    Anna lasagnen vetäytyä puoli tuntia ennen tarjoamista.

Kommentit

    Näytä lisää