Blinit ja mätimousse - Reseptit - Ilta-Sanomat

Blinit ja mätimousse

Tarjoile mätimousse Tomi Björckin tapaan tuhtien blinien kanssa.

23.1.2013 10:31
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 vrk

Ainekset

  • <b>Blinit:</b>

  • 10 g

    tuorehiivaa

  • 1 ½ dl

    kädenlämpöistä maitoa

  • 1 dl

    tummaa olutta

  • 1 dl

    tattarijauhoja

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • ½ dl

    täysjyvävehnäjauhoja

  • 2 rkl

    ranskankermaa

  • 1

    keltuainen

  • 1

    valkuainen

  • suolaa

  • <b>Mätimousse:</b>

  • 1 dl

    kermaa

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • 1

    punasipuli pieniä kuutioina

  • 100 g

    siian- tai muikunmätiä

  • ½

    sitruunan raastettu kuori

  • pippuria

  • ruohosipulia hienoksi leikattuna

Valmistusohjeet

  1. Blinit: Liota hiiva maitoon. Lisää jauhot, olut, creme fraiche, keltuainen ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna sen olla jääkaapissa yön yli. Nosta taikina lämpimään kohoamaan ainakin tunniksi. Vatkaa sitten valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinaan. Paista blinit voissa lettu tai blinipannulla.

  2. Mätimousse: Vatkaa kerma, lisää creme fraiche ja punasipuli, sekoita. Raasta kuori joukkoon ja lisää mäti, pippuri ja ruohosipuli. Tarkista suola ja tarjoile blinien kanssa. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit