Blinit ja mätimousse

Tarjoile mätimousse Tomi Björckin tapaan tuhtien blinien kanssa.
  • 1 vrk
  • 8 annosta

Ainekset

Blinit:
10 g
tuorehiivaa
1 ½ dl
kädenlämpöistä maitoa
1 dl
tummaa olutta
1 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl
ranskankermaa
1
keltuainen
1
valkuainen
suolaa
Mätimousse:
1 dl
kermaa
1 dl
ranskankermaa
1
punasipuli pieniä kuutioina
100 g
siian- tai muikunmätiä
½
sitruunan raastettu kuori
pippuria
ruohosipulia hienoksi leikattuna

Valmistusohjeet

  1. Blinit:
    Liota hiiva maitoon. Lisää jauhot, olut, creme fraiche, keltuainen ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna sen olla jääkaapissa yön yli.

    Nosta taikina lämpimään kohoamaan ainakin tunniksi.
    Vatkaa sitten valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinaan.

    Paista blinit voissa lettu tai blinipannulla.
  2. Mätimousse:
    Vatkaa kerma, lisää creme fraiche ja punasipuli, sekoita.

    Raasta kuori joukkoon ja lisää mäti, pippuri ja ruohosipuli. Tarkista suola ja tarjoile blinien kanssa.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää