Reseptit

Itse tehdyt pelmenit

Valmista pelmenit alusta alkaen itse huippukokki Tomi Björckin resepteillä.
  • 3 t
  • 4 annosta

Ainekset

Pelmenit
Taikina:
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
vettä
1
muna
1
keltuainen
1 tl
suolaa
Täyte:
400 g
sika-nautajauhelihaa
2
sipulia
2 rkl
öljyä
7-8
valkosipulinkynttä
mustapippuria
2 tl
smetanaa
1 rkl
hunajaa
Lihaliemi:
1 kg
härän häntiä
500 g
härän potkaa
2 l
vettä
1
porkkana
1
keltasipuli
1
palsternakka
laakerinlehti
maustepippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista lihaliemi. Paahda lihat ja paloitellut kasvikset
    eri astioissa 250-asteisessa uunissa tummiksi, miltei
    mustiksi.

    Valuta lihoista ylimääräinen rasva pois ja lisää kaikki aineet
    suureen kattilaan. Lisää vesi päälle. Redusoi liemi eli keitä
    se puoleen ja siivilöi.

    Lisää vähän suolaa, jotta liemi saa hyvän maun. Tarjoile pelmenien kera.
  2. Pelmenien valmistus:

    Sekoita taikinan ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja laita kylmään.

    Tee täyte: Kuullota sipulit ja hakattu valkosipuli, mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon jauheliha ja smetana.

    Kauli taikina mahdollisimman ohueksi levyksi. Leikkaa siitä halkaisijaltaan viiden sentin pyörylöitä.

    Aseta sopiva määrä täytettä pyörylän keskelle, taita uloimmat reunat vastakkain ja painele voimakkaasti yhteen. Nostele pelmenit leivinpaperille ja laita pakastimeen noin tunniksi, että jäätyvät. Ne voi myös jättää pakastimeen ja käyttää myöhemmin.

    Keitä lihaliemessä niin kauan, kunnes pelmenit nousevat pintaan. Tarjoile ne liemen kanssa.

    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää