Itse tehdyt pelmenit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Itse tehdyt pelmenit

Valmista pelmenit alusta alkaen itse huippukokki Tomi Björckin resepteillä.

23.1.2013 10:42
Määrä4 annosta
Valmistusaika3 t

Ainekset

  • Pelmenit

  • <b>Taikina:</b>

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    vettä

  • 1

    muna

  • 1

    keltuainen

  • 1 tl

    suolaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 400 g

    sika-nautajauhelihaa

  • 2

    sipulia

  • 2 rkl

    öljyä

  • 7-8

    valkosipulinkynttä

  • mustapippuria

  • 2 tl

    smetanaa

  • 1 rkl

    hunajaa

  • <b>Lihaliemi:</b>

  • 1 kg

    härän häntiä

  • 500 g

    härän potkaa

  • 2 l

    vettä

  • 1

    porkkana

  • 1

    keltasipuli

  • 1

    palsternakka

  • laakerinlehti

  • maustepippuria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista lihaliemi. Paahda lihat ja paloitellut kasvikset eri astioissa 250-asteisessa uunissa tummiksi, miltei mustiksi. Valuta lihoista ylimääräinen rasva pois ja lisää kaikki aineet suureen kattilaan. Lisää vesi päälle. Redusoi liemi eli keitä se puoleen ja siivilöi. Lisää vähän suolaa, jotta liemi saa hyvän maun. Tarjoile pelmenien kera.

  2. Pelmenien valmistus: Sekoita taikinan ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja laita kylmään. Tee täyte: Kuullota sipulit ja hakattu valkosipuli, mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon jauheliha ja smetana. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi levyksi. Leikkaa siitä halkaisijaltaan viiden sentin pyörylöitä. Aseta sopiva määrä täytettä pyörylän keskelle, taita uloimmat reunat vastakkain ja painele voimakkaasti yhteen. Nostele pelmenit leivinpaperille ja laita pakastimeen noin tunniksi, että jäätyvät. Ne voi myös jättää pakastimeen ja käyttää myöhemmin. Keitä lihaliemessä niin kauan, kunnes pelmenit nousevat pintaan. Tarjoile ne liemen kanssa. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit