Tuorejuustomousse ja punajuurihyytelö

Valmista huippukokki Tomi Björckin reseptillä kermainen jälkiruokamousse.
  • 3 t
  • 4 annosta

Ainekset

Mousse:
1 ½ dl
kermaa
½ dl
sokeria
2
valkuaista
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
maitoa
1
liivatelehti
Punajuurihyytelöä:
2 dl
punajuurimehua
4 rkl
sokeria
2
liivatelehteä

Valmistusohjeet

  1. Liota liivatelehti kylmässä vedessä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin valkuaiset. Lämmitä maidosta puolet ja laita liivatelehti joukkoon. Kaada se muun maidon sekaan.
  2. Yhdistä maito ja tuorejuusto, yhdistä molemmat vaahdot
    ja sekoita kaikki hyvin yhteen.

    Kaada laseihin hyytymään ja pidä jääkaapissa 20 minuutin ajan.

  3. Tee punajuurihyytelö: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta punajuurimehusta puolet, yhdistä. Sekoita loppu punajuurimehu seokseen ja anna jäähtyä parisen minuuttia huoneenlämmössä.

  4. Kaada jäähtynyttä punajuurilientä moussen päälle noin puolen sentin kerros per lasi. Anna hyytyä vielä jääkaapissa 2 tuntia.


    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää