Broileria molekastikkeessa

Molekastikkeessa on runsaasti erilaisia mausteita ja lopuksi sen maku viimeistellään tummalla suklaalla.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 599 kcal / annos

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
suolaa
mustapippuria
Molekastike:
1 dl
suolapähkinöitä
½ dl
seesaminsiemeniä
1 dl
kuorellisia manteleita
½ dl
rusinoita tai kuivattua aprikoosia
1
punasipuli
3
tuoretta punaista keskivahvaa chiliä
1 tl
kanelia
1 tl
mustapippurirouhetta myllystä
1
tähtianis murskattuna
½ tl
neilikkaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
palasiksi revitty tortilla tai pala vaaleaa leipää
loraus vettä
Lisäksi:
2 dl
kanalientä
2 rkl
muscovadosokeria
50 g
tummaa suklaata rouhittuna
suolaa
Koristeluun:
ranskankermaa
punasipulia
seesaminsiemeniä
korianteria

Valmistusohjeet

  1. Laita molekastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta
    tahnaksi.

    Kaada tahna pinnoitettuun kattilaan ja kuullota sitä hetken aikaa. Lisää kanaliemi, sokeri sekä suklaarouhe ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki.

    Seos palaa herkästi pohjaan, koska siinä on sokeria, joten
    sekoita sitä koko ajan. Mausta suolalla.
  2. Paista suolalla ja pippurilla maustetut broilerinfileet.

    Kaada kastike kypsien broilerinfileiden päälle ja koristele
    annos ranskankermalla, hienonnetulla punasipulilla, seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!

    Näytä lisää