Broileria molekastikkeessa

Molekastikkeessa on runsaasti erilaisia mausteita ja lopuksi sen maku viimeistellään tummalla suklaalla.

24.1.2013 10:44
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia599 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    broilerin rintafileetä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>Molekastike:</b>

  • 1 dl

    suolapähkinöitä

  • ½ dl

    seesaminsiemeniä

  • 1 dl

    kuorellisia manteleita

  • ½ dl

    rusinoita tai kuivattua aprikoosia

  • 1

    punasipuli

  • 3

    tuoretta punaista keskivahvaa chiliä

  • 1 tl

    kanelia

  • 1 tl

    mustapippurirouhetta myllystä

  • 1

    tähtianis murskattuna

  • ½ tl

    neilikkaa

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 rkl

    tummaa kaakaojauhetta

  • 1

    palasiksi revitty tortilla tai pala vaaleaa leipää

  • loraus vettä

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 2 dl

    kanalientä

  • 2 rkl

    muscovadosokeria

  • 50 g

    tummaa suklaata rouhittuna

  • suolaa

  • <b>Koristeluun:</b>

  • ranskankermaa

  • punasipulia

  • seesaminsiemeniä

  • korianteria

Valmistusohjeet

  1. Laita molekastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Kaada tahna pinnoitettuun kattilaan ja kuullota sitä hetken aikaa. Lisää kanaliemi, sokeri sekä suklaarouhe ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki. Seos palaa herkästi pohjaan, koska siinä on sokeria, joten sekoita sitä koko ajan. Mausta suolalla.

  2. Paista suolalla ja pippurilla maustetut broilerinfileet. Kaada kastike kypsien broilerinfileiden päälle ja koristele annos ranskankermalla, hienonnetulla punasipulilla, seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit