Reseptit

Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka sopii loistavasti iltapalaksi tai kevyeksi lounaaksi salaatin kanssa.
  • 1 t
  • 8 palaa
  • 321 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
2 dl
vehnäjauhoa
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
100 g
voita
n. ½ dl
vettä
Täyte:
250 g
kinkkusuikaleita
2
valkosipulinkynttä
½
purjosipuli
2 rkl
voita
2 tl
yrttimausteseosta
3
munaa
100 g
juustoraastetta
200 g
ranskankermaa
3
tomaattia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita sormin joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi tai maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  3. Suikaloi kinkku, valkosipulit ja purjo. Paista kinkkusuikaleisiin väri, lisää sitten valkosipuli ja purjo. Kuullota hetki.

    Sekoita mausteseos yhdessä munien ja juustoraasteen kanssa ranskankermaan.
  4. Lusikoi kinkkupaistos pohjan päälle tasaisesti ja kaada päälle kerma-juustoseos. Siivuta päälle tomaatit. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

    Tarjoile piirakka hiukan jäähtyneenä.

Kommentit

    Näytä lisää