Hirviragout

Tomi Björckin hirviragout-padassa yhdistetään paistia ja jauhelihaa.
  • 4 t
  • 6-8 annosta

Ainekset

800 g
hirvenpaistia ja -selyksiä
200 g
hirven jauhelihaa
1
sipuli hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
5 dl
tomaattimurskaa
1 dl
punaviiniä
oliiviöljyä
cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
tuoretta rosmariinia, timjamia ja basilikaa

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi lihat. Kuullota sipuleita isossa kattilassa. Lisää lihat ja jauheliha ja ruskista noin 5 minuuttia.

    Kaada mukaan viini, redusoi eli keitä neste puoleen, lisää tomaattimurska ja pari oksaa yrttejä.

  2. Hauduta pataa kolmisen tuntia kannen alla miedolla lämmöllä tai 150-asteisessa uunissa.

    Lisää aika-ajoin liha- tai kanalientä, ettei liha kuivu. Mausta cayennepippurilla, suolalla ja mustapippurilla.

  3. Ripottele päälle revittyä basilikaa. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.


    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää