Puolukkamousse

Puolukkamoussessa on kotoinen maku. Tomi Björckin reseptissä puolukkasurvos sekoitetaan turkkilaiseen jogurttiin.
  • 2 ½ t
  • 2-3 annosta

Ainekset

Mousse:
1
liivatelehti
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 rkl
tuorejuustoa
vaniljasokeria
1
valkuainen
1 rkl
sokeria
1 dl
paseerattua puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Mousse:
    Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa valkuainen vaahdoksi. Lisää sokeri vasta, kun vaahto on kovaa.

  2. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lämmitä ne pienessä määrässä vettä. Jäähdytä hetki ja lisää seos hitaasti valuttaen jogurttiseokseen.

    Nostele varovasti valkuaisvaahto seoksen joukkoon. Lisää lopuksi soseutetut puolukat.

  3. Anna moussen hyytyä kylmässä noin pari tuntia. Koristele kuivatulla puolukalla ja keksinmuruilla.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää