Bouillabaisse sahramiaiolilla - ranskalainen kalakeitto

Sahramiaioli on täydellinen yhdistelmä Tomi Björckin ranskalaiselle kalakeitolle.

15.2.2013 9:59
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min.

Ainekset

  • <b>Keitto:</b>

  • 4

    pientä mustekalaa

  • 4

    tiikerirapua

  • 100 g

    sinisimpukoita

  • 160 g

    lohta

  • <b>Liemi:</b>

  • 1 l

    rapulientä

  • 2

    sipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • hyppysellinen sahramia

  • 1

    kevätsipuli

  • 4

    laakerinlehteä

  • suolaa, pippuria

  • 2 dl

    valkoviiniä

  • 4

    tölkkitomaattia

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 rkl

    sokeria

  • oliiviöljyä

  • ½ pnt

    timjamia

  • halutessasi sitruunamehua

  • <b>Aioli:</b>

  • 1 dl

    majoneesia

  • 1

    valkosipuli

  • hyppysellinen sahramia

Valmistusohjeet

  1. Paloittele äyriäiset haluamaasi muotoon. Freesaa sipulit ja sahrami oliiviöljyssä kattilassa, lisää tomaattipyree. Lisää joukkoon sokeri ja karamellisoi. Kaada nopeasti päälle viini ja redusoi eli keitä puoleen. Lisää joukkoon timjami. Lisää joukkoon laakerinlehdet, rapuliemi sekä tomaatit. Kiehauta.

  2. Alenna lämpötilaa ja anna poreilla, kunnes maku alkaa irrota. Siivilöi liemi ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Jos haluat raikkautta joukkoon, lisää hiukan sitruunamehua.

  3. Kypsennä lopuksi liemessä kala ja äyriäiset. Laita ensin tiikeriravut, jotka kypsyvät parissa minuutissa. Lisää sitten kalat ja simpukat, joiden kypsymiseen menee noin minuutti.

  4. Valmista aioli. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia. Tarjoile keiton kanssa. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit