Mustaherukkaclafoutis

Koristele Tomi Björckin ohjein piirakka tomusokerilla. Clafoutis on klassinen ranskalainen jälkiruokapiirakka.
  • 1 t
  • 4 annosta

Ainekset

1 dl
kermaa
1 dl
maitoa
1
vaniljatanko
150 g
tomusokeria
4
munaa
50 g
voita
100 g
vehnäjauhoa
200 g
mustaherukoita

Valmistusohjeet

  1. Kiehauta nesteet ja vaniljatanko, älä keitä. Vatkaa tomusokeri ja munat vaahdoksi. Sulata voi ja lisää se nesteiden sekaan.

    Yhdistä vaahto nesteiden ja jauhojen kanssa hyvin sekoittaen.

  2. Kaada massa piirakkavuokaan ja asettele herukat päälle. Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes piiras on kullanruskea ja kypsä.


    Resepti: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää