Kuppikakut piparminttu-kaakaokuorrutuksella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kuppikakut piparminttu-kaakaokuorrutuksella

Tuhti voikreemikuorrutus erottaa kuppikakun muffinista.

19.2.2013 12:56
Määrä12
Valmistusaika1 ½ t
Energia650 kcal / annos

Ainekset

  • 200 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 2 dl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 3

    munaa

  • 4 ½ dl

    vehnäjauhoa

  • 3 rkl

    kaakaojauhetta

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 1 ½ dl

    kookoskermaa tai -maitoa

  • 150 g

    tummaa suklaata

  • ½ dl

    kookoshiutaleita

  • <b>Kuorrutus:</b>

  • 200 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 6 dl

    tomusokeria

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1 rkl

    sitruunamehua tai vettä

  • 2 rkl

    tummaa kaakaojauhetta

  • muutama tippa piparminttuaromia

  • pari tippaa vihreää karamelliväriä

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan vuorotellen kookosmaidon kanssa. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita taikinaan lopuksi suklaa ja kookoshiutaleet. Jaa taikina muffinivuokiin.

  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 18-20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen koristelua.

  3. Sekoita sähkövatkaimella kuorrutuksen huoneenlämpöinen voi, sokerit sekä sitruunamehu tasaiseksi kreemiksi. Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä elintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin.

  4. Laita tähtitylla (Ø n. 1 cm tai suurempi) pursotinpussiin. Lusikoi suklaakreemi pussin toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle. Pursota kreemiä hyvin jäähtyneiden leivonnaisten päälle. Lämpimien leivonnaisten päälle pursotettu koristelu sulaa nopeasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit