Reseptit

Kuppikakut piparminttu-kaakaokuorrutuksella

Tuhti voikreemikuorrutus erottaa kuppikakun muffinista.
  • 1 ½ t
  • 12
  • 650 kcal / annos

Ainekset

200 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3
munaa
4 ½ dl
vehnäjauhoa
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
kookoskermaa tai -maitoa
150 g
tummaa suklaata
½ dl
kookoshiutaleita
Kuorrutus:
200 g
huoneenlämpöistä voita
6 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
sitruunamehua tai vettä
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
muutama tippa piparminttuaromia
pari tippaa vihreää karamelliväriä

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen
    hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

    Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan vuorotellen kookosmaidon kanssa.

    Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita taikinaan lopuksi suklaa ja kookoshiutaleet. Jaa taikina muffinivuokiin.
  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 18-20 minuuttia.
    Anna jäähtyä hyvin ennen koristelua.
  3. Sekoita sähkövatkaimella kuorrutuksen huoneenlämpöinen
    voi, sokerit sekä sitruunamehu tasaiseksi kreemiksi. Jaa kreemi kahteen osaan.

    Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi sekä vihreä elintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin.
  4. Laita tähtitylla (Ø n. 1 cm tai suurempi) pursotinpussiin. Lusikoi suklaakreemi pussin toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle.

    Pursota kreemiä hyvin jäähtyneiden leivonnaisten päälle. Lämpimien leivonnaisten päälle pursotettu koristelu sulaa nopeasti.

Kommentit

    Näytä lisää