Kakkutikkarit eli cake pops

Kakkutikkarien koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi.
  • 3 t
  • 25
  • 143 kcal / annos

Ainekset

400 g
kuivakakkua esim. sokeri- tai tiikerikakkua
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1-2 tl
likööriä esim. sitruuna- tai päärynälikööriä
n. 400 g
suklaata koristeluun
käytä tummaa ja valkoista suklaata, niin voit tehdä koristeluja)
tikkaritikkuja
(myös grillitikuista katkaistut puutikut käyvät)
strösseliä, kookoshiutaleita
pala styroxlevyä

Valmistusohjeet

  1. Murusta kakku sekoituskulhoon. Sekoita joukkoon
    tuorejuusto ja likööri. Sekoita vatkaimella tai käsin
    tasaiseksi taikinaksi.

    Muotoile kostein käsin pieniä palloja, työnnä tikku kakkupalleroon ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään
    pariksi tunniksi. Mikäli käytät liukkaita tikkuja, liimaa tikku
    palleroon sulalla suklaalla.
  2. Kun kakkupallot ovat jähmettyneet, aloita koristelu.

    Sulata suklaat erikseen. Jos haluat suklaatikkareita tummasta suklaasta, sulata sitä enemmän. Kaada sula suklaa korkeaan ja kapeaan astiaan, niin saat upotettua tikkarin kunnolla suklaaseen.

    Jos käytät strösseleitä, ripottele niitä kakkupallojen päälle heti suklaaseen dippauksen jälkeen. Näin koristeet tarttuvat kunnolla.
  3. Sulata valkoinen suklaa ja lusikoi se pursotinpussiin, jossa on erittäin kapea koristelukärki. Pursota valkoinen koristelu jähmettyneen tumman suklaan päälle.

    Koristelun jälkeen nosta tikkari styroxlevylle pystyyn jähmettymään. Kakkutikkarit voi myös pakastaa.

Kommentit

    Näytä lisää