Kakkutikkarit eli cake pops - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kakkutikkarit eli cake pops

Kakkutikkarien koristelussa voit käyttää mielikuvitustasi.

19.2.2013 13:05
Määrä25
Valmistusaika3 t
Energia143 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    kuivakakkua esim. sokeri- tai tiikerikakkua

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1-2 tl

    likööriä esim. sitruuna- tai päärynälikööriä

  • n. 400 g

    suklaata koristeluun

  • käytä tummaa ja valkoista suklaata, niin voit tehdä koristeluja)

  • tikkaritikkuja

  • (myös grillitikuista katkaistut puutikut käyvät)

  • strösseliä, kookoshiutaleita

  • pala styroxlevyä

Valmistusohjeet

  1. Murusta kakku sekoituskulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja likööri. Sekoita vatkaimella tai käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile kostein käsin pieniä palloja, työnnä tikku kakkupalleroon ja nosta ne jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Mikäli käytät liukkaita tikkuja, liimaa tikku palleroon sulalla suklaalla.

  2. Kun kakkupallot ovat jähmettyneet, aloita koristelu. Sulata suklaat erikseen. Jos haluat suklaatikkareita tummasta suklaasta, sulata sitä enemmän. Kaada sula suklaa korkeaan ja kapeaan astiaan, niin saat upotettua tikkarin kunnolla suklaaseen. Jos käytät strösseleitä, ripottele niitä kakkupallojen päälle heti suklaaseen dippauksen jälkeen. Näin koristeet tarttuvat kunnolla.

  3. Sulata valkoinen suklaa ja lusikoi se pursotinpussiin, jossa on erittäin kapea koristelukärki. Pursota valkoinen koristelu jähmettyneen tumman suklaan päälle. Koristelun jälkeen nosta tikkari styroxlevylle pystyyn jähmettymään. Kakkutikkarit voi myös pakastaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit