Runebergintortut

Runebergintortusta tulee säännöllisen muotoinen, kun paistat sen sille suunnitellussa kakkuvuoassa.

19.2.2013 14:06
Määrä14
Valmistusaika1 ½ t
Energia380 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Taikina:</b>

  • 250 g

    voita

  • 3 dl

    sokeria

  • 4

    munaa

  • 100 g

    piparkakkuja

  • 2 ½ dl

    mantelijauhetta

  • 2 dl

    vehnäjauhoa

  • 1 dl

    grahamjauhoa

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 1 rkl

    kardemummaa

  • 3 tl

    vaniljasokeria

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • muutama tippa karvasmanteliöljyä

  • <b>Kostutus:</b>

  • 2 dl

    vettä

  • 2 rkl

    sokeria

  • 4 rkl

    punssia tai rommia

  • Koristeluun:

  • vadelmahilloa

  • sokerikuorrutetta

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Hienonna piparkakut tehosekoittimessa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.

  2. Sekoita kuivat aineet, kerma ja sokeri-voivaahto keskenään. Mausta karvasmanteliöljyllä. Lusikoi taikina torttumuotteihin tai muffinivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Jäähdytä.

  3. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Mausta punssilla ja siirrä sivuun. Kasta tortut liemeen molemmin puolin, että ne maustuvat kunnolla. Koristele hillolla ja sokerikuorrutteella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit