Saaristolaisleipä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on helppo valmistaa. Taikinaa ei tarvitse vaivata, mutta sen pitää antaa kohota muutama tunti ennen paistoa.

19.2.2013 14:57
Määrä2 leipää, 32 palaa
Valmistusaika5 t
Energia122

Ainekset

  • 1 l

    piimää

  • 75 g

    hiivaa

  • 3 dl

    tummaa siirappia

  • 3 dl

    olutmaltaita

  • 3 dl

    ruisleseitä

  • 3 dl

    ruisjauhoja

  • 1 rkl

    suolaa

  • 5 dl

    hiivaleipäjauhoja

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 rkl

    voita vuokien voiteluun

  • Siirappivesi voiteluun:

  • ½ dl

    vettä

  • 3 rkl

    siirappia

  • Lisäksi:

  • voita vuokien voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon loput aineet. Taikinaa ei vaivata. Voitele kaksi 2 litran leipävuokaa voilla ja kaada taikina vuokiin. Jätä kohoamaan huoneenlämpöön kahdeksi tunniksi.

  2. Paista 175- asteisessa uunissa kaksi tuntia. Voitele leivät veden ja siirapin sekoituksella noin puoli tuntia ennen kuin ne ovat valmiita. Paista vielä 30 minuuttia.

  3. Jäähdytä. Kääri leipä harsoliinaan ja sen jälkeen folioon. Leipä säilyy hyvin useita päiviä. Säilytä se jääkaapissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit