Reseptit

Bagelit

Bagelit ovat amerikkalaisia täytettyjä rinkelin muotoisia leipiä.
  • 3 t
  • 20
  • 171

Ainekset

100 g
voita
50 g
hiivaa
5 dl
vettä
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
4 dl
grahamjauhoa
7-8 dl
vehnäjauhoa
Pinnalle:
unikon- ja seesaminsiemeniä
Keittämiseen:
vettä

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi ja jäähdytä se.

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri. Yhdistä
    jauhot ja lisää suola jauhoihin.

    Vaivaa taikinaan vähitellen jauhot, lisää loppuvaiheessa myös jäähtynyt voisula. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

  2. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa
    noin puoli tuntia.

    Leivo taikina pitkäksi tangoksi ja jaa tanko 20 osaan. Pyöritä osat pulliksi ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  3. Keitä isossa kattilassa runsaasti vettä. Pidä vesi kiehuvana.
    Tee pullaan reikä ja venytä rinkeliksi. Keitä rinkeleitä vajaa minuutti kiehuvassa vedessä. Nosta reikäkauhalla
    rinkelit pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle
    siemeniä ja paista noin 15 minuuttia.

    Jäähdytä ja täytä haluamillasi täytteillä. Täytteeksi
    sopivat esimerkiksi maapähkinävoi, tuorejuusto, kylmäsavulohisiivut, avokado, salaatti, tomaatti ja sipuli.

    Jenkeissä ei voi olla törmäämättä bageleihin. Jokaisen kahvilan listalta löytyy näitä sitkeän pehmeitä rinkeleitä,
    jotka täytetään mitä erilaisimmin tavoin.

    Ensin ne keitetään ja sen jälkeen paistaan. Näin niihin tulee
    jännittävä sitkoinen koostumus.

    Yksinkertaisimmillaan niissä on maapähkinä- tai tuorejuustotäyte, mutta ruokaisimpiakin versioita
    näkee. Leivo kerralla vähän enemmän ja vie ystävälle
    tuliaiseksi brunssille.

Kommentit

    Näytä lisää