Vihersimpukoita paprika-chorizosalsalla

Tomi Björckin vihersimpukat tarjoillaan espanjalaisittain chorizo-paprikasalsalla.
  • 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

Simpukat:
16
vihersimpukkaa
8
varrastikkua
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen
Paprikasalsa:
3
paprikaa paahdettuna ja kuorittuna
2
valkosipulinkynttä paahdettuna
50 g
manteleita paahdettuna
1
chili paahdettuna, ilman siemeniä
5 rkl
persiljaa
5 rkl
hunajaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Salsan sekaan:
100 g
chorizoa kuutioituna ja paistettuna
1
tomaatti kaltattuna ja kuutioituna
½ pnt
hienonnettua ruohosipuli
½
sitruunan mehu
halutessasi suolaa ja hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä tuoreet simpukat nopeasti oliiviöljyssä. Laita sitten kaksi simpukkaa per tikku ja paista erittäin nopeasti pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

  2. Tee salsa:

    Aja kaikki raaka-aineet tehosekoittimella tahnaksi.
    Salsa saa jäädä rouheaksi. Sekoita chorizo ja loput ainekset
    salsaan ja tarkista maku. Voit lisätä suolaa ja sitruunamehua maun mukaan lisää, samoin hunajaa, jos pidät makeammasta.

  3. Kaada salsa simpukoiden päälle ja tarjoile patongin kanssa.

    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää