Vihersimpukoita paprika-chorizosalsalla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vihersimpukoita paprika-chorizosalsalla

Tomi Björckin vihersimpukat tarjoillaan espanjalaisittain chorizo-paprikasalsalla.

20.2.2013 11:20
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • <b>Simpukat:</b>

  • 16

    vihersimpukkaa

  • 8

    varrastikkua

  • suolaa, pippuria

  • öljyä paistamiseen

  • <b>Paprikasalsa:</b>

  • 3

    paprikaa paahdettuna ja kuorittuna

  • 2

    valkosipulinkynttä paahdettuna

  • 50 g

    manteleita paahdettuna

  • 1

    chili paahdettuna, ilman siemeniä

  • 5 rkl

    persiljaa

  • 5 rkl

    hunajaa

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

  • <b>Salsan sekaan:</b>

  • 100 g

    chorizoa kuutioituna ja paistettuna

  • 1

    tomaatti kaltattuna ja kuutioituna

  • ½ pnt

    hienonnettua ruohosipuli

  • ½

    sitruunan mehu

  • halutessasi suolaa ja hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä tuoreet simpukat nopeasti oliiviöljyssä. Laita sitten kaksi simpukkaa per tikku ja paista erittäin nopeasti pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.

  2. Tee salsa: Aja kaikki raaka-aineet tehosekoittimella tahnaksi. Salsa saa jäädä rouheaksi. Sekoita chorizo ja loput ainekset salsaan ja tarkista maku. Voit lisätä suolaa ja sitruunamehua maun mukaan lisää, samoin hunajaa, jos pidät makeammasta.

  3. Kaada salsa simpukoiden päälle ja tarjoile patongin kanssa. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit