Haudutettua härkää sherryssä

Tomi Björckin espanjalainen härkäruoka muhii kypsäksi sherryssä ja muscovadosokerissa.
  • 4 t
  • 4 annosta

Ainekset

Härkä:
800 g
härän paistia
1 l
lihalientä
1 dl
Pedro Ximenez -sherryä
5 rkl
muscovadosokeria
3 rkl
sherryviinietikkaa
10
banaanishalottisipuleita
Kukkakaalipyree:
2
kukkakaalia
100 g
voita
3 dl
kermaa
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Pilko liha ja nosta palat pataan.

    Kuori sipulit ja puolita ne pitkittäin, joten jätä kuorittaessa vartta mahdollisimman paljon.

    Paahda sipuleita kuivalla pannulla, jotta ne ”palavat”, ja lisää pataan lihan joukkoon. Tumma paahtunut sipuli antaa loistavan maun padalle.
  2. Valmista liemi: laita kattilaan lihaliemi, sokeri, sherry ja etikka, kiehauta ja kaada pataan. Hauduta lihapataa noin 3 tuntia n. 150 asteisessa uunissa.

    Koristele annokset persiljalla.
  3. Valmista kukkakaalipyree. Paloittele kukkakaali pieniksi
    paloiksi. Lisää puolet voista kattilaan ja kuullota siinä miedolla lämmöllä muutama minuutti, älä anna ruskistua.

    Lisää kerma ja hauduta kukkakaali kypsäksi. Kaada seos tehosekoittimeen, mausta loppuvoilla ja suolalla. Aja täydellä teholla, kunnes seos on täysin sileää ja kiiltävää.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää