Appelsiinikreemi ja appelsiini-mantelileivokset

Tomi Björckin espanjalaisella illallisella tarjoillaan jälkiruuaksi mantelileivoksia appelsiinikreemillä.
  • 1 t

Ainekset

Kreemi:
3 dl
appelsiinimehua
½ dl
sitruunamehua
100 g
tomusokeria
3 rkl
maissitärkkelystä
6
munaa
100 g
voita
Leivokset:
125 g
tomusokeria
50 g
vehnäjauhoja
100 g
mantelijauhoja
150 g
valkuaisia
100 g
voita sulatettuna kunnes se on muuttunut ruskeaksi
1
appelsiini
3 rkl
hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista kreemi. Sekoita mehut tomusokerin ja maizenan kanssa. Kiehauta kattilassa ja lisää munat. Sekoita voimakkaasti.

    Kun seoksesta nousee ensimmäinen kupla, ota se pois liedeltä. Vatkaa joukkoon voi nokare kerrallaan. Se antaa hyvän kiillon ja paksuntaa massan.
  2. Valmista mantelileivokset.

    Mittaa aineet digivaa’alla, jotta mittasuhteet ovat varmasti oikeat. Paahda voi kattilassa, kunnes se tuoksuu pähkinältä.

    Vatkaa käsivatkaimella valkuaiset ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Lisää mantelijauhot ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi ruskistettu voi ja appelsiinin kuori sekä mehu ja hunaja.

    Paista voidelluissa ja jauhotetuissa uunimuoteissa
    200 asteessa noin 8 minuuttia.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää