Appelsiinikreemi ja appelsiini-mantelileivokset

Tomi Björckin espanjalaisella illallisella tarjoillaan jälkiruuaksi mantelileivoksia appelsiinikreemillä.

20.2.2013 12:01
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • <b>Kreemi:</b>

  • 3 dl

    appelsiinimehua

  • ½ dl

    sitruunamehua

  • 100 g

    tomusokeria

  • 3 rkl

    maissitärkkelystä

  • 6

    munaa

  • 100 g

    voita

  • <b>Leivokset:</b>

  • 125 g

    tomusokeria

  • 50 g

    vehnäjauhoja

  • 100 g

    mantelijauhoja

  • 150 g

    valkuaisia

  • 100 g

    voita sulatettuna kunnes se on muuttunut ruskeaksi

  • 1

    appelsiini

  • 3 rkl

    hunajaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista kreemi. Sekoita mehut tomusokerin ja maizenan kanssa. Kiehauta kattilassa ja lisää munat. Sekoita voimakkaasti. Kun seoksesta nousee ensimmäinen kupla, ota se pois liedeltä. Vatkaa joukkoon voi nokare kerrallaan. Se antaa hyvän kiillon ja paksuntaa massan.

  2. Valmista mantelileivokset. Mittaa aineet digivaa’alla, jotta mittasuhteet ovat varmasti oikeat. Paahda voi kattilassa, kunnes se tuoksuu pähkinältä. Vatkaa käsivatkaimella valkuaiset ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Lisää mantelijauhot ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi ruskistettu voi ja appelsiinin kuori sekä mehu ja hunaja. Paista voidelluissa ja jauhotetuissa uunimuoteissa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit