Itse tehty tumma lihaliemi

Itse tehdyn lihaliemen valmistus ei ole vaikeaa. Tällä reseptillä onnistut.
  • 1 l lihalientä

Ainekset

1 kg
härän häntiä
500 g
härän potkaa tai muita luullisia härän ruhonosia
1
porkkana
1
keltasipuli
1
palsternakka
yrttikimppu jossa on timjamia ja rosmariinia
laakerinlehtiä
maustepippuria
suolaa
2 l
vettä

Valmistusohjeet

  1. Paahda lihat, luut ja paloitellut kasvikset 250-asteisessa uunissa tummiksi, miltei mustiksi.

  2. Valuta ylimääräinen rasva pois ja lisää kaikki aineet
    suureen kattilaan. Lisää vettä päälle. Redusoi liemi eli keitä
    se puoleen ja siivilöi.

  3. Lisää vähän suolaa, jotta liemi saa hyvän maun. Käytä keitoissa ja liemissä.

Kommentit

    Näytä lisää