Marmoroitu sahramikakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marmoroitu sahramikakku

Perinteinen tiikerikakku muokkautuu trendikkääksi luksuskakuksi ripauksella sahramia ja tummaa suklaata.

20.2.2013 15:41
Määrä20
Valmistusaika1 ½ t
Energia264 kcal / annos

Ainekset

  • 250 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 4 dl

    sokeria

  • 4

    kananmunaa

  • 6 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • ½ dl

    maitoa

  • <b>Puolikkaaseen taikinaa:</b>

  • 2 rkl

    tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

  • 100 g

    tummaa suklaata raastettuna

  • <b>Toiseen puolikkaaseen taikinaa:</b>

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori

  • 2 rkl

    appelsiinimehua

  • hyppysellinen sahramia

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää maito ja sekoita hyvin.

  2. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen niistä kaakaojauhe ja suklaaraaste. Sekoita toiseen osaan appelsiininkuoriraaste ja hieman lämmitetty mehu, johon on sekoitettu sahrami.

  3. Lusikoi taikinat voideltuun vuokaan kerroksittain. Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tehden tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit