Marmoroitu sahramikakku

Perinteinen tiikerikakku muokkautuu trendikkääksi luksuskakuksi ripauksella sahramia ja tummaa suklaata.
  • 1 ½ t
  • 20
  • 264 kcal / annos

Ainekset

250 g
huoneenlämpöistä voita
4 dl
sokeria
4
kananmunaa
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
maitoa
Puolikkaaseen taikinaa:
2 rkl
tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
100 g
tummaa suklaata raastettuna
Toiseen puolikkaaseen taikinaa:
1
appelsiinin raastettu kuori
2 rkl
appelsiinimehua
hyppysellinen sahramia

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.

    Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää taikinaan. Lisää maito ja sekoita hyvin.

  2. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen niistä
    kaakaojauhe ja suklaaraaste.

    Sekoita toiseen osaan appelsiininkuoriraaste ja hieman
    lämmitetty mehu, johon on sekoitettu sahrami.

  3. Lusikoi taikinat voideltuun vuokaan kerroksittain. Pistele
    haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tehden tumma ja
    vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi.

    Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää