Pannukakku

Tarjoile pannukakku vatkatun kerman ja itse tehdyn hillon kanssa.
  • 1 t
  • 8 annosta
  • 377 kcal / annos

Ainekset

3
munaa
½-1 dl
sokeria (oman maun mukaan, myös raakaruokosokeri käy)
1 ½ tl
suolaa
8 dl
maitoa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
50 g
sulatettua voita

Lisäksi:

runsaasti voita pellin voiteluun

tarjoiluun kermavaahtoa ja itse tehtyä hilloa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti.
  2. Lisää suola ja maito. Lisää jauhot pikkuhiljaa kevyesti vatkaten.
  3. Lisää sulatettu voi ja sekoita taikina hyvin.
  4. Kaada pannukakkutaikina varovasti voidellulle pellille tai leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista noin 30 minuuttia.


Vinkki!

  • Ilman leivinpaperia suoraan pellillä paistettuna pannukakun pohjasta tulee rapeampi.
  • Jos pelti on huonossa kunnossa, pannukakku saattaa tarttua kiinni, ja silloin on parasta käyttää leivinpaperia alla.

Kommentit

    Näytä lisää