Haukimureke ruskeavoikastikkeella

Tomi Björckin haukimurekkeen kanssa maistuu ruskea voikastike ja höyrytetyt herneet.
  • 1 t 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

Haukimureke:
500 g
haukea
5 dl
kermaa
3
keltuaista
5 g
suolaa
½
sitruunan kuori
halutessasi pippuria
Ruskea voikastike:
200 g
ruskeaa voita (paahda voi kattilassa 160 asteessa ja siivilöi)
1 rkl
raastettua piparjuurta
½
sitruunan mehu
½ pnt
persiljaa
½ pnt
tilliä
1 dl
pakasteherneitä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Haukimureke:
    Leikkaa kala pieniksi paloiksi ja jauha se yleiskoneessa, lisää suola. Jauha, kunnes kala on hienoa, ja ala sitten lisätä kermaa ohuena nauhana joukkoon. Lisää lopuksi
    keltuaiset hellästi sekoittaen. Mausta raastetulla sitruunankuorella.

    Saadaksesi murekepaloista kauniit, paista ne pannulla metallirenkaiden sisällä molemmin puolin kullanruskeiksi.

    Laita vielä uuniin 180 asteeseen noin 5 minuutin ajaksi. Vaihtoehtoisesti lusikoi uunipellille murekepihvejä ja paista niitä uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne
    ovat kypsiä.

  2. Kastike:
    Sekoita voi ja piparjuuret kattilassa, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon myös sitruunanmehu, hienonnettu persilja ja tilli. Kaada joukkoon lopuksi herneet.
    Tarjoile kastike haukimurekkeen ja muusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää