Haukimureke ruskeavoikastikkeella

Tomi Björckin haukimurekkeen kanssa maistuu ruskea voikastike ja höyrytetyt herneet.

26.2.2013 11:21
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 30 min

Ainekset

  • Haukimureke:

  • 500 g

    haukea

  • 5 dl

    kermaa

  • 3

    keltuaista

  • 5 g

    suolaa

  • ½

    sitruunan kuori

  • halutessasi pippuria

  • Ruskea voikastike:

  • 200 g

    ruskeaa voita (paahda voi kattilassa 160 asteessa ja siivilöi)

  • 1 rkl

    raastettua piparjuurta

  • ½

    sitruunan mehu

  • ½ pnt

    persiljaa

  • ½ pnt

    tilliä

  • 1 dl

    pakasteherneitä

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Haukimureke: Leikkaa kala pieniksi paloiksi ja jauha se yleiskoneessa, lisää suola. Jauha, kunnes kala on hienoa, ja ala sitten lisätä kermaa ohuena nauhana joukkoon. Lisää lopuksi keltuaiset hellästi sekoittaen. Mausta raastetulla sitruunankuorella. Saadaksesi murekepaloista kauniit, paista ne pannulla metallirenkaiden sisällä molemmin puolin kullanruskeiksi. Laita vielä uuniin 180 asteeseen noin 5 minuutin ajaksi. Vaihtoehtoisesti lusikoi uunipellille murekepihvejä ja paista niitä uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

  2. Kastike: Sekoita voi ja piparjuuret kattilassa, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon myös sitruunanmehu, hienonnettu persilja ja tilli. Kaada joukkoon lopuksi herneet. Tarjoile kastike haukimurekkeen ja muusin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit