Reseptit

Mustikkapiirakkaa ja -maitoa

Tomi Björckin mantelinen mustikkapiirakka tarjoillaan mustikkamaidon kanssa.
  • 1 t
  • 4 annosta

Ainekset

Piirakka:
120 g
mantelijauhoa
100 g
tomusokeria
100 g
voita
3
munaa
100 g
mustikoita
Mustikkamaito:
2 dl
punaista maitoa
1 dl
kermaa
2
rosmariinin oksaa
½ dl
pakastemustikoita
1 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Piirakka:
    Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja sitten mantelijauhot. Kaada seos voideltuun vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.

    Kaada lopuksi päälle mustikat ja paista uunissa 175
    asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Mustikkamaito:
    Lämmitä maito, kerma, sokeri ja rosmariini kattilassa, älä kiehauta. Anna maustua 10 minuuttia. Poista rosmariini, mutta ota se talteen. Soseuta sauvasekoittimella joukkoon mustikat.

    Tarjoile piirakan kanssa ja koristele rosmariinin oksalla.

Kommentit

    Näytä lisää