Mustikkapiirakkaa ja -maitoa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mustikkapiirakkaa ja -maitoa

Tomi Björckin mantelinen mustikkapiirakka tarjoillaan mustikkamaidon kanssa.

26.2.2013 11:25
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • <b> Piirakka:</b>

  • 120 g

    mantelijauhoa

  • 100 g

    tomusokeria

  • 100 g

    voita

  • 3

    munaa

  • 100 g

    mustikoita

  • <b> Mustikkamaito:</b>

  • 2 dl

    punaista maitoa

  • 1 dl

    kermaa

  • 2

    rosmariinin oksaa

  • ½ dl

    pakastemustikoita

  • 1 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Piirakka: Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja sitten mantelijauhot. Kaada seos voideltuun vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Kaada lopuksi päälle mustikat ja paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

  2. Mustikkamaito: Lämmitä maito, kerma, sokeri ja rosmariini kattilassa, älä kiehauta. Anna maustua 10 minuuttia. Poista rosmariini, mutta ota se talteen. Soseuta sauvasekoittimella joukkoon mustikat. Tarjoile piirakan kanssa ja koristele rosmariinin oksalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit