Jauhelihakastike

Jauhelihakastike, spaghettia ja ketsuppia, tämä ruoka maistuu koko perheelle.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 547 kcal / annos

Ainekset

400 g
jauhelihaa
1
sipuli
1 rkl
voita (ensin)
3 rkl
voita
4 rkl
vehnäjauhoja
½ l
vettä tai lihalientä
1 rkl
tomaattipyreetä tai ketsuppia
mustapippuria
suolaa
tarjoile keitetyn spaghetin tai keitettyjen perunoiden kanssa

Valmistusohjeet

  1. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa (1 rkl). Siirrä sivuun erilliselle lautaselle odottamaan.
  2. Kuumenna pannu miedolle lämmölle. Laita pannulle lisää voita (3 rkl) ja jauhot. Ruskista ne koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen ja vaaleanruskea. Lisää joukkoon neste parissa erässä ja sekoita hyvin.
  3. Erikseen paistettu jauheliha ja voin ja jauhojen ruskistaminen erikseen pitää huolen siitä, ettei kastikkeeseen tule jauhoklimppejä.

    Lisää kastikkeen joukkoon nyt paistettu jauheliha ja sipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia ja mausta kastike tomaattipyreellä, mustapippurilla ja suolalla.
  4. Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tai tarjoile lisänä perunoita.
  5. Vinkkejä!

    - Käytä vaihtelun vuoksi myös karitsan, poron tai hirven jauhelihaa.
    - Mausta jauhelihakastike punaisella tai vihreällä pestolla, kokeile myös makeaa chilikastiketta maustamisessa.
    - Muista syksyllä kuivatut sienet! Jauhelihakastikkeeseen
    voit hienontaa mukaan kuivattua sienirouhetta.

Kommentit

    Näytä lisää