Jauhelihakastike

Jauhelihakastike, spaghettia ja ketsuppia, tämä ruoka maistuu koko perheelle.

Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min
Energia547 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1

    sipuli

  • 1 rkl

    voita (ensin)

  • 3 rkl

    voita

  • 4 rkl

    vehnäjauhoja

  • ½ l

    vettä tai lihalientä

  • 1 rkl

    tomaattipyreetä tai ketsuppia

  • mustapippuria

  • suolaa

  • tarjoile keitetyn spaghetin tai keitettyjen perunoiden kanssa

Valmistusohjeet

  1. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli voissa (1 rkl). Siirrä sivuun erilliselle lautaselle odottamaan.

  2. Kuumenna pannu miedolle lämmölle. Laita pannulle lisää voita (3 rkl) ja jauhot. Ruskista ne koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasainen ja vaaleanruskea. Lisää joukkoon neste parissa erässä ja sekoita hyvin.

  3. Erikseen paistettu jauheliha ja voin ja jauhojen ruskistaminen erikseen pitää huolen siitä, ettei kastikkeeseen tule jauhoklimppejä. Lisää kastikkeen joukkoon nyt paistettu jauheliha ja sipuli. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia ja mausta kastike tomaattipyreellä, mustapippurilla ja suolalla.

  4. Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tai tarjoile lisänä perunoita.

  5. Vinkkejä! - Käytä vaihtelun vuoksi myös karitsan, poron tai hirven jauhelihaa. - Mausta jauhelihakastike punaisella tai vihreällä pestolla, kokeile myös makeaa chilikastiketta maustamisessa. - Muista syksyllä kuivatut sienet! Jauhelihakastikkeeseen voit hienontaa mukaan kuivattua sienirouhetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit