Lihapullat

Lihapullat ja muusi ovat ykkösyhdistelmä!
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 460 kcal / annos (muusin kanssa)

Ainekset

1 dl
kermaviiliä
½ dl
korppujauhoja
1
sipuli
1 rkl
voita
500 g
nauta-sikajauhelihaa
1
muna
1 tl
suolaa
vajaa ½ tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
Tarjoile lisänä perunamuusia ja ruskeaa kastiketta

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kermaviili ja korppujauhot keskenään. Anna turvota noin 10 minuuttia.

    Hienonna sipuli ja kuullota se voissa pehmeäksi. Anna
    jäähtyä hetken aikaa.
  2. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita kevyesti taikinaksi.

    Paista lihapullat 200-asteisessa uunissa noin vartti.

    Tarjoile perunamuusin ja ruskean kastikkeen kanssa.
  3. Vinkkejä:
    - Käytä vaihtelun vuoksi myös karitsan, poron tai
    hirven jauhelihaa.
    - Mausta lihapullat punaisella tai vihreällä pestolla, kokeile myös makeaa chilikastiketta maustamisessa.
    - Lihapullataikinaan voit lisätä emmentalraastetta tai sinihomejuustomurua makua antamaan.
    - Muista syksyllä kuivatut sienet! Lihapullataikinaan tai jauhelihakastikkeeseen voit hienontaa mukaan kuivattua sienirouhetta.

Kommentit

    Näytä lisää