Paahdettu palsternakkasosekeitto

Paahda palsternakka ensin uunissa, ennen keittoon lisäämistä niin saat siihen paahteisen maun.

4.3.2013 14:02
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia425 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    palsternakkaa

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2 dl

    raastettua parmesaania

  • 2

    sipulia

  • 2 rkl

    voita

  • 12 dl

    kana- tai kasvislientä

  • suolaa

  • 2 dl

    kermaa

  • koristele ruohosipulilla

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja puolita palsternakat pituussuunnassa, niin ne kypsyvät tasaisemmin. Esikypsennä niitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta ja anna hieman jäähtyä.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen grillivastuksen alle. Pirskottele esikypsennettyjen palsternakkojen päälle öljyä ja ripottele päälle puolet parmesaanista. Nosta uunin keskitasolle paahtumaan noin 25 minuutiksi.

  3. Kuullota hienonnettua sipulia voissa hetki. Lisää pilkotut paahdetut juurekset ja liemi. Keitä, kunnes juurekset ovat aivan pehmeitä. Lisää loput parmesaanista ja kerma. Soseuta sauvasekoittimella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit