Moussaka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Moussaka

Moussaka on kreikkalainen arkiruoka.

4.3.2013 14:26
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 30 min
Energia574 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    munakoisoa

  • 300 g

    kesäkupitsaa

  • 3

    keskikokoista keitettyä perunaa

  • 400 g

    jauhelihaa

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 2

    tomaattia kuutioina

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1 rkl

    kuivattua oreganoa

  • paistamiseen öljyä

  • Valkokastike:

  • 25 g

    voita

  • ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 5 dl

    täysmaitoa

  • suolaa, pippuria

  • 150 g

    fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halutessasi itketä munakoisosiivut: ripottele viipaleille suolaa, anna seistä kymmenisen minuuttia ja pyyhi sitten suola sekä pinnalle tullut neste talouspaperilla.

  2. Paista munakoiso- ja kesäkurpitsasiivuihin väri pannulla öljyssä. Kuori ja viipaloi perunat hieman ohuemmiksi. Ruskista jauheliha, sipuli ja tomaatit. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja oreganolla.

  3. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja maito. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Murusta fetajuusto sekaan tai ripottele se kerrosten väliin.

  4. Kokoa voideltuun uunivuokaan kerroksittain kaikkia aineksia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15-30 minuuttia ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit