Reseptit

Moussaka

Moussaka on kreikkalainen arkiruoka.
  • 1 t 30 min
  • 4 annosta
  • 574 kcal / annos

Ainekset

400 g
munakoisoa
300 g
kesäkupitsaa
3
keskikokoista keitettyä perunaa
400 g
jauhelihaa
1
sipuli hienonnettuna
2
tomaattia kuutioina
2 rkl
tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
1 rkl
kuivattua oreganoa
paistamiseen öljyä
Valkokastike:
25 g
voita
½ dl
vehnäjauhoja
5 dl
täysmaitoa
suolaa, pippuria
150 g
fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi
    viipaleiksi.

    Halutessasi itketä munakoisosiivut: ripottele viipaleille suolaa, anna seistä kymmenisen minuuttia ja pyyhi sitten suola sekä pinnalle tullut neste talouspaperilla.

  2. Paista munakoiso- ja kesäkurpitsasiivuihin väri pannulla öljyssä. Kuori ja viipaloi perunat hieman ohuemmiksi.

    Ruskista jauheliha, sipuli ja tomaatit. Mausta tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla ja oreganolla.

  3. Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja maito. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen viisi minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes kastike saostuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Murusta fetajuusto sekaan tai ripottele se kerrosten väliin.

  4. Kokoa voideltuun uunivuokaan kerroksittain
    kaikkia aineksia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 40
    minuuttia.

    Anna vetäytyä 15-30 minuuttia ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää