Itse tehty katkarapupatonki - Reseptit - Ilta-Sanomat

Itse tehty katkarapupatonki

Tomi Björckin katkarapuvoileipä on todellista herkkua, kun valmistat sen vielä itse tehtyyn patonkiin.

6.3.2013 10:49
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 30 min

Ainekset

  • Patonki:

  • 4 dl

    kädenlämpöistä vettä

  • 1 tl

    sokeria

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 pss

    kuivahiivaa

  • 1 l

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    öljyä

  • Katkaraputäyte:

  • 4 dl

    käsinkuorittuja katkarapuja

  • 1 dl

    majoneesia

  • 4

    keitettyä kananmunaa

  • tilliä

  • sitruunaa

Valmistusohjeet

  1. PATONKI: Mittaa vesi isoon kulhoon, lisää sokeri ja suola. Sekoita keskenään kuivahiiva ja noin puolet jauhoista ja lisää ne veden sekaan. Lisää jauhoja niin paljon, että taikina on irtoavaa. Lisää vielä öljy. Vaivaa taikina hyvin. Nostata taikinaa 30 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla. Paina tämän jälkeen taikinasta ilmaa pois ja anna kohota vielä 30 minuuttia. Muotoile taikinasta patonkipötköjä ja nostata pellillä liinan alla vartin verran. Paista patonkeja uunissa 250 asteessa noin 10-15 minuuttia tai niin kauan, että ne ovat kauniin värisiä. Patonkeihin saa rapean kuoren, kun uuniin pirskottelee vettä pari kertaa paiston aikana.

  2. KATKARAPUTÄYTE: Sekoita majoneesi ja ravut, viipaloi kananmunat. Täytä patonki ja nauti! Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit