Itse tehty katkarapupatonki

Tomi Björckin katkarapuvoileipä on todellista herkkua, kun valmistat sen vielä itse tehtyyn patonkiin.
  • 1 t 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

Patonki:
4 dl
kädenlämpöistä vettä
1 tl
sokeria
2 tl
suolaa
1 pss
kuivahiivaa
1 l
vehnäjauhoja
1 dl
öljyä
Katkaraputäyte:
4 dl
käsinkuorittuja katkarapuja
1 dl
majoneesia
4
keitettyä kananmunaa
tilliä
sitruunaa

Valmistusohjeet

  1. PATONKI:
    Mittaa vesi isoon kulhoon, lisää sokeri ja suola. Sekoita keskenään kuivahiiva ja noin puolet jauhoista ja lisää ne veden sekaan. Lisää jauhoja niin paljon, että taikina on irtoavaa. Lisää vielä öljy. Vaivaa taikina hyvin.

    Nostata taikinaa 30 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla. Paina tämän jälkeen taikinasta ilmaa pois ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

    Muotoile taikinasta patonkipötköjä ja nostata pellillä liinan alla vartin verran.
    Paista patonkeja uunissa 250 asteessa noin 10-15 minuuttia tai niin kauan, että ne ovat kauniin värisiä.

    Patonkeihin saa rapean kuoren, kun uuniin pirskottelee vettä pari kertaa paiston aikana.
  2. KATKARAPUTÄYTE:
    Sekoita majoneesi ja ravut, viipaloi kananmunat. Täytä patonki
    ja nauti!


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää