Sinappisilliä ja näkkileipää

Valmista näkkäri Tomi Björckin ohjeella ja tarjoile sen kanssa sinappisilliä.
  • 1 vrk
  • 20 annosta

Ainekset

Silli:
4
maustamatonta sillifileetä
1
pieni porkkana
2 rkl
etikkaa
3 rkl
sokeria
1 dl
vettä
5
kokonaista maustepippuria
1
laakerinlehti
Kastike:
4 rkl
sinappia
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
sokeria
valkopippuria
suolaa
1 ½ dl
ruokaöljyä
Näkkileipä:
50 g
voita
2 ½ dl
maitoa
12 g
hiivaa
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
7 dl
ruisjauhoja
30 g
kuivattua tilliä

Valmistusohjeet

  1. Silli:
    Paloittele porkkana. Kiehauta palat etikan, sokerin ja veden
    kanssa. Lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Ota sivuun ja anna jäähtyä.

    Paloittele sillifileet sopiviksi paloiksi ja laita ne lasipurkkiin.
    Kaada päälle jäähtynyt liemi ja anna maustua vuorokausi.

  2. Kastike:
    Sekoita sinappi, viinietikka, sokeri, valkopippuri ja suola. Lisää öljy pikkuhiljaa joukkoon. Valuta sillipalat kunnolla. Laita ne tarjoiluastiaan ja aateloi sinappikastikkeella.

  3. Näkkileipä:
    Sulata voi juoksevaksi ja yhdistä se maidon kanssa, lämmitä kädenlämpöiseksi.

    Lisää hiiva, leivinjauhe ja sokeri, sekoita hyvin.

    Lisää vehnäjauhot, ruisjauhot ja kuivatilli. Vaivaa taikina.
    Leivo taikina pastakoneen avulla hyvin ohuiksi levyiksi ja laita ne uunipellille. Painele näkkärin pintaan reikiä haarukalla ja roiskuttele öljyä päälle.

    Paista 220 asteessa noin kymmenen minuuttia, kunnes näkkärit ovat kauniin värisiä.


    Reseptit: Tomi Björck

Kommentit

    Näytä lisää