Sinappisilliä ja näkkileipää

Valmista näkkäri Tomi Björckin ohjeella ja tarjoile sen kanssa sinappisilliä.

Määrä20 annosta
Valmistusaika1 vrk

Ainekset

  • <b>Silli:</b>

  • 4

    maustamatonta sillifileetä

  • 1

    pieni porkkana

  • 2 rkl

    etikkaa

  • 3 rkl

    sokeria

  • 1 dl

    vettä

  • 5

    kokonaista maustepippuria

  • 1

    laakerinlehti

  • <b>Kastike:</b>

  • 4 rkl

    sinappia

  • 1 rkl

    viinietikkaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • valkopippuria

  • suolaa

  • 1 ½ dl

    ruokaöljyä

  • <b>Näkkileipä:</b>

  • 50 g

    voita

  • 2 ½ dl

    maitoa

  • 12 g

    hiivaa

  • 3 tl

    leivinjauhetta

  • 2 tl

    sokeria

  • 1 dl

    vehnäjauhoja

  • 7 dl

    ruisjauhoja

  • 30 g

    kuivattua tilliä

Valmistusohjeet

  1. Silli: Paloittele porkkana. Kiehauta palat etikan, sokerin ja veden kanssa. Lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Ota sivuun ja anna jäähtyä. Paloittele sillifileet sopiviksi paloiksi ja laita ne lasipurkkiin. Kaada päälle jäähtynyt liemi ja anna maustua vuorokausi.

  2. Kastike: Sekoita sinappi, viinietikka, sokeri, valkopippuri ja suola. Lisää öljy pikkuhiljaa joukkoon. Valuta sillipalat kunnolla. Laita ne tarjoiluastiaan ja aateloi sinappikastikkeella.

  3. Näkkileipä: Sulata voi juoksevaksi ja yhdistä se maidon kanssa, lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, leivinjauhe ja sokeri, sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhot, ruisjauhot ja kuivatilli. Vaivaa taikina. Leivo taikina pastakoneen avulla hyvin ohuiksi levyiksi ja laita ne uunipellille. Painele näkkärin pintaan reikiä haarukalla ja roiskuttele öljyä päälle. Paista 220 asteessa noin kymmenen minuuttia, kunnes näkkärit ovat kauniin värisiä. Reseptit: Tomi Björck

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit