Kotijuusto taatelihillolla

Ihana Tomi Björckin kotijuusto onnistuu vaikka siivilässä valmistaen. Herkkua itse tehdyn hillon kanssa!
  • 1 vrk
  • 6 annosta

Ainekset

Kotijuusto:
1 l
maitoa
suolaa
5 dl
piimää
2
kananmunaa
Taatelihillo:
200 g
taateleita
2 rkl
sokeria
2 dl
omena- tai päärynämehua
1
sitruunan mehu ja kuori
kanelitanko

Valmistusohjeet

  1. Kotijuusto:
    Kiehauta maito ja suola. Sekoita munat piimään ja valuta seos vähitellen kuumaan maitoon. Sekoita huolellisesti.

    Kuumenna maito uudestaan kiehumapisteeseen ja ota sivuun. Älä sekoita enää, vaan anna heran erottua
    rauhassa.

    Kaada massa varovasti kuituliinalla vuorattuun siivilään. Peitä siivilä kelmulla ja nosta päälle kevyt ja tasainen paino, esimerkiksi lautanen.

    Anna valua jääkaapissa yön yli. Tarjoile pähkinöiden ja taatelihillon kanssa.

  2. Taatelihillo:
    Kiehauta sokeri, mehut ja kanelitanko. Lisää taatelit. Hauduta pehmeiksi ja paseeraa siivilän läpi. Viimeistele sitruunankuorella.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit