Kotijuusto taatelihillolla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kotijuusto taatelihillolla

Ihana Tomi Björckin kotijuusto onnistuu vaikka siivilässä valmistaen. Herkkua itse tehdyn hillon kanssa!

6.3.2013 11:01
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 vrk

Ainekset

  • Kotijuusto:

  • 1 l

    maitoa

  • suolaa

  • 5 dl

    piimää

  • 2

    kananmunaa

  • Taatelihillo:

  • 200 g

    taateleita

  • 2 rkl

    sokeria

  • 2 dl

    omena- tai päärynämehua

  • 1

    sitruunan mehu ja kuori

  • kanelitanko

Valmistusohjeet

  1. Kotijuusto: Kiehauta maito ja suola. Sekoita munat piimään ja valuta seos vähitellen kuumaan maitoon. Sekoita huolellisesti. Kuumenna maito uudestaan kiehumapisteeseen ja ota sivuun. Älä sekoita enää, vaan anna heran erottua rauhassa. Kaada massa varovasti kuituliinalla vuorattuun siivilään. Peitä siivilä kelmulla ja nosta päälle kevyt ja tasainen paino, esimerkiksi lautanen. Anna valua jääkaapissa yön yli. Tarjoile pähkinöiden ja taatelihillon kanssa.

  2. Taatelihillo: Kiehauta sokeri, mehut ja kanelitanko. Lisää taatelit. Hauduta pehmeiksi ja paseeraa siivilän läpi. Viimeistele sitruunankuorella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit