Tarte tatin

Tarte tatin on klassinen ranskalainen leivonnainen.
  • 1 t
  • 8 annosta
  • 411

Ainekset

Taikina:
75 g
kylmää voita
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
tomusokeria
2 rkl
ranskankermaa
Täyte:
800 g
kiinteitä ja happamia luomuomenoita
150 g
voita pieniä kuutioina
2 dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin taikina. Kuutioi kylmä voi. Sekoita
    käsin kulhossa voi, jauhot, tomusokeri ja ranskankerma
    kiinteäksi taikinaksi.

    Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin viilenemään hetkeksi.
  2. Poista omenoista siemenkodat ja siivuta omenat lohkoiksi.
    Purista lohkojen päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Helpoin tapa on valmistaa piirakka suoraan uunin kestävällä
    valurautapannulla. Taikina riittää pannuun, joka on halkaisijaltaan noin 22 cm.

    Valmista yksi piirakka tai kaksi pienempää pienemmillä
    pannuilla. Voit valmistaa piirakan myös vuokaan. Kaada tällöin sulanut ja paahtunut sokeri vuoan pohjalle ennen voikuutioiden lisäämistä.
  4. Mittaa sokeri paistinpannulle ja kuumenna, kunnes
    sokeri on sulanut kullanruskeaksi.

    Nosta pannu liedeltä ja lisää kuutioitu voi. Asettele omenalohkot kauniiseen muotoon sokeri-voiseoksen päälle.
  5. Kauli taikina pannun kokoiseksi ja nosta omenalohkojen päälle. Painele reunat tiiviisti pannun reunoille. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes taikina on ruskistunut.

    Aseta tarjoilulautanen vuoan kanneksi ja kiepauta torttu
    ylösalaisin. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Kommentit

    Näytä lisää