Mousse au chocolat - suklaamousse - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mousse au chocolat - suklaamousse

Suklaamoussen rakenne on kuohkea ja ilmava sekä samalla täyteläinen ja runsas.

8.3.2013 14:51
Määrä8 annosta
Valmistusaika3 ½ t
Energia454 kcal / annos

Ainekset

  • 200 g

    laadukasta tummaa suklaata

  • 200 g

    voita

  • 3 rkl

    espressokahvia tai muuta voimakasta kahvia

  • hyppysellinen merisuolaa

  • 4

    kananmunankeltuaista

  • 1 dl

    sokeria

  • 2 rkl

    appelsiinilikööriä

  • 2 dl

    kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Laita ainekset teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoittele, kunnes voi ja suklaa ovat täysin sulaneet. Nosta kulho pöydälle. Lisää kahvi ja suola, sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Mausta appelsiiniliköörillä. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa vesihauteessa, kunnes seos on paksua ja kuohkeaa. Keltuainen kypsyy pikkuhiljaa miedolla lämmöllä.

  3. Nosta muna-sokerivaahto kulhossaan kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytettyyn vesiastiaan. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.

  4. Kaada jäähtynyttä suklaaseosta ohuena nauhana munasokerivaahtoon koko ajan sekoittaen niin, että muodostuu tasainen seos. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen suklaavaahtoon.

  5. Lusikoi mousse kahdeksaan annosmaljaan ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit