Reseptit

Mousse au chocolat - suklaamousse

Suklaamoussen rakenne on kuohkea ja ilmava sekä samalla täyteläinen ja runsas.
  • 3 ½ t
  • 8 annosta
  • 454 kcal / annos

Ainekset

200 g
laadukasta tummaa suklaata
200 g
voita
3 rkl
espressokahvia tai muuta voimakasta kahvia
hyppysellinen merisuolaa
4
kananmunankeltuaista
1 dl
sokeria
2 rkl
appelsiinilikööriä
2 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Laita ainekset teräskulhoon
    kiehuvan vesikattilan päälle. Sekoittele, kunnes voi ja suklaa ovat täysin sulaneet. Nosta kulho pöydälle.

    Lisää kahvi ja suola, sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
  2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Mausta
    appelsiiniliköörillä. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan
    päälle ja vatkaa vesihauteessa, kunnes seos on paksua ja
    kuohkeaa. Keltuainen kypsyy pikkuhiljaa miedolla lämmöllä.
  3. Nosta muna-sokerivaahto kulhossaan kylmällä vedellä tai jääpaloilla täytettyyn vesiastiaan.

    Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt ja vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa.
  4. Kaada jäähtynyttä suklaaseosta ohuena nauhana munasokerivaahtoon koko ajan sekoittaen niin, että muodostuu tasainen seos.

    Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen suklaavaahtoon.
  5. Lusikoi mousse kahdeksaan annosmaljaan ja nosta pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Kommentit

    Näytä lisää