Crème brûlée

Crème brûléen rapean kuoren alta paljastuu pehmä sisus.
  • 8 t
  • 6
  • 232 kcal / annos

Ainekset

1
vaniljatanko
3/4 dl
sokeria
3
munankeltuaista
2 ½ dl
kuohukermaa
½ dl
täysmaitoa
Lopuksi
sokeria koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Valmista crème brûlée useita tunteja ennen tarjoilua.

    Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella
    sokerin ja keltuaisten joukkoon.

    Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

    Kuumenna uuni 95 asteeseen.
  2. Lämmitä kerma, maito ja kaavittu vaniljatanko kiehumispisteeseen. Poista vaniljatanko.

    Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon pikkuhiljaa ja vatkaa koko ajan hyvin. Jaa seos kuuteen matalaan crème brûlée -vuokaan.
  3. Valitse uunin kestävä reunallinen vuoka, johon vanukasvuoat mahtuvat. Nosta vanukasvuoat reunalliseen astiaan vierekkäin. Kaada vuokaan kiehuvaa vettä haudetta varten. Kaada niin paljon vettä, että se ylettyy melkein vanukasvuokien reunoille. Nosta varovasti uuniin.

    Kypsennä vanukkaita tunti vesihauteessa.

    Kokeile kermaseosta sormella.

    Jos se ei jähmety annetussa ajassa, älä nosta lämpöä, vaan jatka paistamista hetki. Liian kuumassa uunissa vanukkaasta tulee kokkareista.
  4. Nosta vuoat huoneenlämpöön jäähtymään hetkeksi ja nosta ne jäähdyttyään jääkaappiin viilenemään yön yli tai useaksi tunniksi.
  5. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman sokeria. Polta
    pinta rapeaksi joko käsikaasupullolla tai uunissa grillivastuksen alla.

Kommentit

    Näytä lisää